Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 17.5. – svátek slaví Aneta

Annaburger představil koncept unikátního podvozku

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Pokud je sklizeň kukuřice nebo obilí obtížná, nebo je pole moc měkké a technika má problém s jízdou po poli, Annaburger nabízí řešení, jak přes tyto omezující okolnosti zamezit negativnímu působení na půdu.

Annaburger

Annaburger, který vyrábí cisterny a návěsy, představil na veletrhu Agritechnica 2015 koncept UniCrawler. Jedná se o pásový podvozek, který je používán pouze na poli.

Podvozek je používán takto: 

Při přepravě je podvozek klasicky s dvojicí pásových jednotek tažen traktorem v přepravní poloze. Jakmile se podvozek nachází na poli, je roztažen do stran, tím vznikne přepravní plocha pro vůz, který bude přepravován. Traktor s návěsem najede na podvozek, a aniž by ho odpojoval, pokračuje v jízdě již s vozem, který se nachází na pásovém podvozku UniCrawler. Přepravovaný vůz se pouze na podvozku zabezpečí pomocí bezpečnostních pásů. 

V pracovní poloze je podvozek dostatečně široký na to, aby mohla být přepravována například i velká cisterna (šířka činí 5,6 m). V přepravní poloze je podvozek široký sotva tři metry. Nevýhodou bude světlá výška podvozku. 

Autor: Milan Jedlička
Foto: Annaburger

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.