Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.5. – svátek slaví Ivo

Bobcat představil koncept elektrického teleskopického manipulátoru. Na okně má obří průhledný displej

Zveřejněno: 7. 5. 2024

Bobcat na veletrhu INTERMAT 2024 představil svůj koncept elektrického teleskopického manipulátoru Bobcat TL25.60e. Tento stroj s nulovými emisemi, který je poháněn kapalinou chlazenými bateriemi, dokazuje, že je možné dosáhnout skutečně udržitelného provozu bez kompromisu na výkonu.

Bobcat TL25.60e.

Stroj Bobcat TL25.60e, který je stále ve fázi vývoje a není dosud komerčně dostupný, má jmenovitou užitečnou nosnost (ROC) 2,5 tuny, což odpovídá výkonu jeho dieselového ekvivalentu. Se třemi samostatnými elektromotory zkonstruovanými pro maximální účinnost, hydrostatickou převodovkou pro vyšší výkon, maximální rychlostí 25 km/h a stejnými superkompaktními rozměry jako u konvenčního modelu Bobcat TL25.60 přináší tato špičková elektrická koncepce nízkou hlučnost, minimální provozní náklady a působivou všestrannost.

Návštěvníci stánku Bobcat na veletrhu INTERMAT 2024 mají rovněž příležitost vyzkoušet si technologii průhledného displeje OLED (T-OLED), kterou Bobcat integroval do pravého okna svého konceptu Bobcat TL25.60e. Technologie T-OLED vyvinutá společností Bobcat ve spolupráci se společnostmi LG a BSI Research umožňuje obsluze přístup k celé řadě funkcí, aniž by museli spustit oči z pracoviště, a nabízí bezkonkurenčně rychlou odezvu i viditelnost. Dokáže rovněž zprostředkovat řadu pokročilejších aplikací, jako jsou simulace virtuální reality (VR) v reálném čase pro mapování inženýrských sítí.

Průhledný displej OLED.
Průhledný displej OLED.

Serge Boyer, produktový manažer pro teleskopické manipulátory, Bobcat EMEA, uvedl: „Stejně jako jeho dieselový protějšek byl i stroj Bobcat TL25.60e zkonstruován s maximálním důrazem na všestrannost použití. Díky kompaktním rozměrům, nízké hlučnosti a nulovým emisím je tento teleskopický manipulátor vhodný pro nejrůznější aplikace včetně práce ve stísněných prostorech stavenišť a v centrech měst.“

Vijay Nerva, vedoucí inovací, Bobcat EMEA, k tomu říká: „Filozofií Bobcat je navrhovat inovativní design, který klade do popředí jak nejmodernější technologie, tak pohodlí obsluhy. Naše propojení ergonomie a digitalizace, jehož příkladem je průhledná obrazovka T-OLED, nám umožňuje zavádět přizpůsobitelné interaktivní funkce, aniž bychom tak činili na úkor pohodlí a prostorné konstrukce kabin našich strojů. Věříme, že tato harmonická kombinace digitálních řešení a konstrukce zaměřené na obsluhu má potenciál změnit budoucnost odvětví stavebních strojů k lepšímu.“