Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 4.5. – svátek slaví Květoslav

FIRSTGREEN Industries uvádí na trh elektrický smykem řízený nakladač ROCKEAT

Zveřejněno: 25. 4. 2024

Společnost FIRSTGREEN Industries oznámila uvedení nejnovější řady elektrických smykem řízených nakladačů bez kabiny ROCKEAT.

Elektrický smykem řízený nakladač FIRSTGREEN ROCKEAT.

Stroje FIRSTGREEN ROCKEAT, navržené s nižší světlou výškou, kamerou a dálkovým ovládáním, nově definují bezpečnost a efektivitu v oblastech těžebního, stavebního a demoličního průmyslu i mimo něj.

Počet smrtelných úrazů v důlním průmyslu se v letech 2022 až 2023 zvýšil o 31 %, zatímco počet smrtelných úrazů ve stavebnictví stále roste. FIRSTGREEN ROCKEAT tyto alarmující statistiky řeší tím, že upřednostňuje bezpečnost obsluhy díky své bezkabinové konstrukci a možnosti dálkového ovládání, čímž snižuje riziko nehod a zranění na staveništích.

Jako plně elektrický smykem řízený stroj produkuje FIRSTGREEN ROCKEAT nulové emise uhlíku, minimální množství provozních kapalin a téměř tichý provoz, čímž mění průmyslový standard hlasitých, nebezpečných a znečišťujících strojů poháněných naftou na zdravější a ekologicky udržitelné řešení.

FIRSTGREEN ROCKEAT produkuje nulové emise uhlíku.
FIRSTGREEN ROCKEAT produkuje nulové emise uhlíku.

FIRSTGREEN ROCKEAT upřednostňuje bezpečnost obsluhy díky bezkabinové konstrukci, zejména v nebezpečném nebo kontaminovaném prostředí, které vyžaduje vyšší úroveň ochrany. FIRSTGREEN ROCKEAT umožňuje obsluze pohybovat se v nebezpečných a stísněných prostorech bez rizika, čímž maximalizuje efektivitu provozu a zároveň zajišťuje bezpečnost.

Technologie dálkového ovládání umožňuje přesnější a dokonalejší manipulaci, čímž výrazně zvyšuje přesnost, zejména při úkolech, jako jsou výkopové práce nebo manipulace s materiálem. Řada FIRSTGREEN ROCKEAT je vybavena sadou dálkového ovládání prostřednictvím dálkového ovladače Danfoss a kamery pro zvýšení ovladatelnosti. Jako alternativní způsob dálkového ovládání lze použít mobilní aplikaci.

FIRSTGREEN ROCKEAT je vybavena sadou dálkového ovládání.
FIRSTGREEN ROCKEAT je vybavena sadou dálkového ovládání.

Řada FIRSTGREEN ROCKEAT díky své elektrické konstrukci hladce kombinuje robustní výkon s šetrností k životnímu prostředí. Jeho lithiová baterie a užší kola umožňují lepší přepravu při zachování vynikajících pracovních parametrů. Stroje FIRSTGREEN ROCKEAT jsou také vybaveny sofistikovaným systémem správy baterií, který vydrží až osm hodin nepřetržitého provozu.

Extrémní přesnosti stroje je dosaženo díky čtyřem individuálním rychlostem pro hydraulické i pojezdové funkce.
Extrémní přesnosti stroje je dosaženo díky čtyřem individuálním rychlostem pro hydraulické i pojezdové funkce.

Stroje FIRSTGREEN ROCKEAT jsou vyspělá zařízení speciálně navržená s nízkým profilem, aby se mohla pohybovat a efektivně fungovat ve stísněných nebo omezených prostorech a poskytovala vynikající manévrovatelnost a odolnost. Extrémní přesnosti stroje je dosaženo díky čtyřem individuálním rychlostem pro hydraulické i pojezdové funkce. Ty může obsluha dále upravovat. Funkce FIRSTGREEN ROCKEAT umožňuje obsluze jemně vyladit každou ze čtyř rychlostí pojezdu pro optimální výkon při konkrétních úkolech.

Nová řada FIRSTGREEN ROCKEAT zahrnuje modely 700 a 1200.