Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 15.5. – svátek slaví Žofie

Hyperin Agri – účinný čisticí přípravek na mytí zemědělské techniky

Zveřejněno: 29. 4. 2024

Čištění zemědělských strojů není pouze záležitostí estetiky; to je základní aspekt preventivní údržby. Pravidelné mytí zemědělských strojů pomáhá odstraňovat nečistoty, prach a korozivní látky, zabraňuje poškození a zajišťuje hladký provoz stroje.

Hyperin Agri je určen k mytí a čištění zemědělských strojů, jako jsou traktory, kombajny a postřikovače.

Za posledních zhruba 30 let zažívá zemědělský průmysl neuvěřitelný boom. Na trhu se objevilo moderní vybavení, které poskytuje zemědělcům vynikající podporu při každodenní práci. Mnoho procesů na farmách díky tomu běží efektivněji a přináší lepší výsledky. Proto se vyplatí dbát na správné čištění a údržbu zemědělských strojů, aby nám sloužily co nejdéle. Jak to udělat efektivně a ekologicky? Jaké přípravky na čištění zemědělských strojů zvolit?

Od odstraňování odolných nečistot až po dosažení těžko dostupných míst – vysokotlaké mytí přináší celou řadu výhod, pokud jde o efektivní čištění strojů. Přesto se nebojte mechanického odstraňování nečistot. K tomuto účelu se skvěle hodí houbička, štětec nebo hadřík. Velmi často je před mytím nutné odstranit nahromaděné usazeniny hlíny. To umožní čisticímu prostředku lépe se dostat k nečistotám na samotném povrchu.

Výběr správných čisticích prostředků je zásadní. Zajímat by vás měla nejen ekologičnost přípravu, ale i jeho schopnost efektivně odstraňovat nečistoty ze stroje. Takový přípravek zajistí bezchybný povrch bez poškození životního prostředí nebo vašeho stroje. Doporučujeme vám seznámit se s řadou produktů Hyperin. Jsou ekologické a vůči povrchům bezpečné.

Hyperin Agri

Konkrétně Hyperin Agri je určen k mytí a čištění zemědělských strojů, jako jsou traktory, kombajny a postřikovače. Jedná se o přípravek vyznačující se účinností. Odstraňuje i ty nejtěžší nečistoty. Spojuje tři fyzikální a chemické vlastnosti a je určen k čištění všech povrchů bez nutnosti drhnutí. Hyperin Agri dokonale odstraňuje stopy hmyzu, zaschlý prach, bláto, zbytky chemikálií a další nečistoty. Je bezpečný pro pokožku a životní prostředí. Hyperin Agri je vysoce koncentrovaný čisticí prostředek s dodatečným leštícím účinkem. Pečuje o povrch všech zemědělských strojů a vozidel a chrání jej.

Hyperin Agri dokonale odstraňuje stopy hmyzu, zaschlý prach, bláto, zbytky chemikálií a další nečistoty. Je bezpečný pro pokožku a životní prostředí.
Hyperin Agri dokonale odstraňuje stopy hmyzu, zaschlý prach, bláto, zbytky chemikálií a další nečistoty. Je bezpečný pro pokožku a životní prostředí.

Výrobek byl oceněn na mezinárodních veletrzích Ferma 2020 v Lodži a na Centrálním Zemědělském Veletrhu 2020 v Nadarzyně.

Práce s přípravkem je jednoduchá. Stačí připravenou pracovní kapalinu nanést na stroj postřikem, počkat okolo 30 – 60 vteřin, zašpinění umýt vysokotlakou myčkou (min. 150 bar). Mytí musí být prováděno vždy zespoda stroje směrem nahoru. Oplachování musí probíhat opačným směrem, tedy seshora dolů. V případě těžkého znečištění je doporučováno využít kartáč. Předměty se starým nebo poškozeným lakem se myjí přípravkem s nízkou koncentrací, maximálně 2 %.

Aby se zabránilo pronikání nežádoucích látek do půdy, doporučujeme použít podložku Hyperin Biomat.
Aby se zabránilo pronikání nežádoucích látek do půdy, doporučujeme použít podložku Hyperin Biomat.

Hyperin Biomat

Aby se zabránilo pronikání nežádoucích látek do půdy, je doporučeno použít podložku Hyperin Biomat. Ta umožňuje zachytit a následně pomocí kalového čerpadla nebo výpustného rukávu, který je umístěn v rohu podložky, vyčerpat znečištění do nádrže za účelem jejich předání do sběrny komunálního odpadu nebo do čistírny odpadních vod.

Podložka je vyrobena z pružného materiálu, a po nafoukání okrajů vytvoří mělkou nádrž, do které můžete vaším strojem bez problému vjet, abyste jej umyli a potom z něj opět vyjet, aniž byste se báli úniku znečištění mimo určenou oblast. Standardní rozměry podložky jsou 4 × 8 metrů, na speciální objednávku lze dodat i jinou velikost.

Více ze sortimentu Hyperin

Portfolio produktů Hyperin zahrnuje také čisticí techniku vhodnou pro dojírny, fotovoltaiku, přípravky pro precizní ochranu ocelových prvků a prvků s poškozenou vrstvou laku či přípravky pro sulfonylmočovinové herbicidy a glyfosát.

Čisticí přípravky Hyperin má ve svém e-shopu společnost Vitaltech.
Čisticí přípravky Hyperin má ve svém e-shopu společnost Vitaltech.

Pro čištění dojíren a hal živočišné výroby je vhodný zejména Hyperin Grimall PF. Jedná se o vysoce koncentrovaný k povrchům neutrální prostředek. Jeho využití je široké, uplatnění nalezne zejména v zemědělství a potravinářském průmyslu nebo při čištění ploch (doporučuje se zejména pro kovové a keramické povrchy) přicházejících do styku s potravinami. Z omyvatelných povrchů odstraňuje silné nečistoty, váže oxidy železa, odstraňuje živočišné tuky a maziva. Vyznačuje se řadou výhod, například nezpůsobuje korozi kovů, je snadno omyvatelný a biologicky odbouratelný. Neobsahuje ropné materiály, čpavek ani fosfáty.

Pro důkladné mytí povrchově aktivních látek je nejvhodnější Hyperin Neutralizer. Prostředek je určen zejména pro sulfonylmočovinové herbicidy a glyfosát. Mimo jiné neutralizuje a rozpouští účinné látky přípravků na ochranu rostlin, jež mohou zůstat v postřikovači. Lze použít pro čištění vnitřku nádrží, filtrů, trysek, nosníků a hadic.

Čisticí přípravky Hyperin má ve svém e-shopu společnost Vitaltech.