Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 4.5. – svátek slaví Květoslav

Nový samojízdný postřikovač John Deere 300M zaujme menší farmy a pěstitele speciálních plodin

Zveřejněno: 23. 4. 2024

Inteligentní, kompaktní a s kabinou vpředu: nový model John Deere 300M rozšiřuje nabídku samojízdných postřikovačů v segmentu kompaktních strojů.

Nový samojízdný postřikovač John Deere 300M zaujme menší farmy a pěstitele speciálních plodin.

Model John Deere 300M, vybavený nejnovější technologií Precision Ag, minimálním poloměrem otáčení a dvěma variantami ramen se vzduchovou oporou nebo bez ní, je novým specialistou na ochranu rostlin.

S modely John Deere 332M a 340M se představují dvě modelové varianty. Model John Deere 332M nabízí nádrž o objemu 3 200 litrů a čtyřválcový motor John Deere o výkonu 175 koní. Šířka ramen až 28 metrů a poloměr otáčení 3,8 metru jsou ideální pro práci na malých farmách.

Model John Deere 340M má nádrž o objemu 4 000 litrů a šířku ramen až 36 metrů. Tato šířka, šestiválcový motor John Deere o výkonu 225 koní a poloměr otáčení 4,2 metru umožňují vysoký výkon.

Díky kompaktní konstrukci a řízení všech kol jsou obě varianty postřikovače John Deere 300M vhodné pro úzké cesty a polní práce v každé situaci. Automaticky nastavitelný rozchod kol v rozmezí 150 – 180 cm, 180 – 225 cm a 225 – 300 cm umožňuje flexibilní použití ve všech plodinách, zejména ve speciálních plodinách.

Rozložení hmotnosti v poměru 50:50 snižuje utužení půdy a umožňuje provádět práce i v obtížných podmínkách. John Deere 300M je vybaven nejnovějšími technologiemi precizního zemědělství John Deere, jako je přijímač John Deere StarFire, univerzální displej G5PLUS a JDLink. Nová poloha kabiny nabízí vynikající výhled do všech stran. Odpružená a vyhřívaná sedadla poskytují nejlepší komfort a nová kabina kategorie 4 je vybavena nejnovější filtrační technologií.

Oba modely John Deere 300M jsou nabízeny s ocelovým ramenem a ramenem z nerezové oceli se vzduchovou oporou. Obě varianty jsou k dispozici s individuálním ovládáním trysek. Vzduchem podporovaný výložník nabízí vynikající zvlhčení vysokých a listnatých plodin, zejména u speciálních plodin. Proud vzduchu otevírá plodinu a víří postřik do listů, což je ideální pro salát, zeleninu a jahody.

Jedinečnou vlastností postřikovače je také systém PowrSpray se dvěma samostatnými okruhy čerpadel. Nabízí rychlé plnění až 600 l/min a vysoce přesné nastavení aplikační dávky až 750 l/min. Odstředivé čerpadlo postřiku s přímou regulací průtoku nabízí díky své jedinečné konstrukci 98 % přesnost a rychlou reakční dobu pouhé 3 sekundy. Technologie PowrSpray, která je již použita v tažených postřikovačích řady John Deere R, nabízí řadu výhod, jako je například plnění díky funkci ActivePause a 50 litrovému indukčnímu zásobníku PowrFill.

Postřikovač John Deere 300M bude k dispozici ve Francii, Polsku, Španělsku a Velké Británii od roku 2024. Další země budou následovat v příštích letech.