Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

250 tun hnojiva ročně, vlastní call centrum a high-tech technologie. Rauch staví nejmodernější testovací centrum v Evropě

Zveřejněno: 23. 9. 2018

Nedávno byl položen základní kámen k výstavbě nejmodernějšího a zároveň nejdelšího testovacího centra pro rozmetadla hnojiv. Bude jediné svého druhu v Evropě. Výstavba je dalším důležitým mezníkem v expanzní a inovační strategie úspěšného rodinného podniku.

Rauch vyrábí rozmetadla všech velikostí.

Společnost Rauch bude investovat celkem 2,5 milionů eur do dokončení nové testovací haly v Rheinmünsteru na jaře roku 2019.

Testovací centrum bude obsahovat digitální testovací a analytické technologie o celkové ploše 1 235 m2. Středem bude zcela nový testovací robot. Testování rozmetadla, včetně rozptylu hnojiva v příčném a podélném směru, a to až do pracovní šířky 75 m, bude sledovat přes 90 senzorů. Ročně se v centrum prý bude aplikovat a zkoušet přes 250 tun hnojiva.

Kromě klasických minerálních hnojiv Rauch také bude testovat a optimalizovat distribuci organických hnojiv. Současně je ve výstavbě laboratoř pro vědeckou analýzu fyzikálních a chemických vlastností hnojiv. Testovací haly také budou mít vlastní call centrum, které bude mít za úkol podporovat zákazníky, kteří chtějí poradit ohledně hnojiv a optimalizace rozmetadla.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Rauch

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.