50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Bobcat představuje plně elektrický smykem řízený nakladač Bobcat S7X

Zveřejněno: 20. 3. 2023

Poté, co byl v roce 2022 uveden na trh první plně elektrický kompaktní pásový nakladač Bobcat T7X, představuje Bobcat nyní i první plně elektrický smykem řízený nakladač na světě – Bobcat S7X.

Bobcat představuje první plně elektrický smykem řízený nakladač Bobcat S7X.

Bobcat neustále posouvá hranice možného. Využíváme nejnovější výsledky špičkového vývoje, abychom rozšířili možnosti našich zákazníků a posunuli celý obor vpřed,“ říká Scott Park, CEO Doosan Bobcat. „Jsme odhodláni pokračovat v inovacích pro potřeby našich zákazníků tak, aby mohli být efektivnější, produktivnější a úspěšnější.“

Stejně jako Bobcat T7X je i Bobcat S7X plně elektrický. Využívá lithium-iontový akumulátor o kapacitě 60,5 kWh a je vybaven elektromotory a pohony s kuličkovým šroubem pro funkce zvedání a naklápění.

Akumulátor a elektrické hnací ústrojí společně přinášejí neuvěřitelné výkonové charakteristiky s okamžitým točivým momentem, který je až 3x vyšší než u tradičních nakladačů. Výkonný nakladač Bobcat S7X přináší rovnováhu mezi udržitelností a výkonem s nulovými emisemi a je vybaven tak, aby předčil svůj dieselový ekvivalent.

Plně elektrický smykem řízený nakladač Bobcat S7X nabízí obsluze plynulou a pohodlnou práci s minimálními vibracemi a téměř bezhlučným provozem.
Plně elektrický smykem řízený nakladač Bobcat S7X nabízí obsluze plynulou a pohodlnou práci s minimálními vibracemi a téměř bezhlučným provozem.

Tento smykem řízený nakladač Bobcat S7X nabízí obsluze plynulou a pohodlnou práci s minimálními vibracemi a téměř bezhlučným provozem. Dokáže pracovat až 8 hodin na jedno nabití v závislosti na způsobu použití, což pro většinu provozovatelů znamená více než celodenní provoz při zohlednění přestávek a doby nečinnosti. Plné nabití trvá přibližně 10 hodin.

„Jako vynálezci původního smykem řízeného nakladače s konvenčním pohonem máme radost, že jsme mohli navázat na naše historické dědictví a inovovat nakladače pro výzvy současnosti,“ říká Joel Honeyman, viceprezident společnosti Doosan Bobcat pro globální inovace. Bobcat S7X je neuvěřitelný produkt s reálným uplatněním, vhodný pro provoz na místech citlivých na ochranu životního prostředí, v oblastech s omezením hlučnosti a také pro provoz uvnitř budov.“

V současné době je smykem řízený nakladač Bobcat S7X představován jako prototyp.