Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Claas rozšiřuje ruský výrobní závod kvůli vysoké poptávce po kombajnech Claas Tucano

Zveřejněno: 16. 10. 2021

Claas opět investuje do závodu v ruském Krasnodaru, který byl uveden do provozu v roce 2005. Důvodem je rozšíření výrobních kapacit s ohledem na pozitivní vývoj prodejů kombajnů Claas Tucano na místním trhu v posledních několika letech.

Výrobní závod v Krasnodaru je dnes jedním z nejmodernějších výrobních závodů na kombajny a zemědělské stroje Claas na světě.

Poptávka po lokálně vyráběných zemědělských strojích Claas v Rusku lokálně vyráběných zemědělských strojích Claas v Rusku již několik let trvale roste. Proto společnost Claas nyní opět investuje do výrobního závodu v Krasnodaru.

Kovoobráběcí dílna bude rozšířena ze současných 11 000 m2 na 16 000 m2. Rozšířena bude i lakovna. Vznikne také další logistická hala s kapacitou 1 100 skladovacích míst. Inženýři společnosti Claas neustále přizpůsobují stroje požadavkům ruských zemědělských podniků a provádějí změny na základě praktických zkušeností s kombajny v Rusku i v zahraničí. Každý měsíc je například do konstrukce stroje zapracováno 25 až 30 různě složitých vylepšení.

Výrobní závod Claas v Krasnodaru v Rusku.
Výrobní závod Claas v Krasnodaru v Rusku.

Výrobní závod v Krasnodaru je dnes jedním z nejmodernějších výrobních závodů na kombajny a zemědělské stroje na světě. Získal již několik ocenění. Kromě výroby sklízecích mlátiček Claas Tucano zde probíhá také montáž velkých traktorů Claas Axion a Claas Xerion pro ruský a kazašský trh. V současné době opouští supermoderní továrnu více než 1 000 mlátiček Claas Tucano ročně. V budoucnu budou z výrobní linky v Krasnodaru v Rusku sjíždět také nové sklízecí mlátičky Claas Trion a hybridní kombajny, jejichž výroba bude v Harsewinkelu zahájena na konci roku 2021.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Claas

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.