Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Další generace adaptérů Orbis přináší integrovaný podvozek a speciální skládání

Zveřejněno: 4. 9. 2018

Nová generace kukuřičných adaptérů Orbis 750 a 600 SD nabízí nové prvky: inovativní koncepci skládání, vysoký průchod hmoty a optimální kopírování povrchu. Adaptéry jsou určeny pro všechny délky rostlin bez ohledu na rozteč řádků.

Adaptér Orbis nové generace.

Nová generace adaptérů je k dispozici v pracovních šířkách 6,0 m a 7,5 m a opět disponuje osvědčenou koncepcí, která využívá malé i velké disky. Velké disky jsou umístěny v centrální oblasti adaptéru. Zajišťují hladký průchod sklízeného materiálu a mají výrazné funkční výhody během zpětného chodu. Orbis 600 SD (SD znamená malý disk) disponuje vnější dvojicí malých disků, zatímco Orbis 750 je vybaven kombinací velkého vnějšího disku a malého vnitřního disku. Výsledkem je, že oba modely adaptérů nabízí tok materiálu ve tvaru V, a to i tam, kde se mění hustota kukuřice. Nově navržené jsou i prsty před noži.

Systém Auto Contur zajišťuje přesné kopírování terénu a tím pádem přesnou délku strniště po celém pracovním záběru. Rám adaptérů má nový design.

Nový skládací systém

Oba modely Orbis jsou vybaveny zcela novou koncepcí skládání. Na ORBIS 600 SD se boční jednotky skládají rovnoměrně do středu, zatímco ty v Orbisu 750 se vzájemně překrývají symetricky. Tento kompaktní skládací systém nabízí obsluze optimální výhled při jízdě po silnici. Oba modely mají přepravní šířku 3,0 m. Oba modely jsou k dispozici s integrovaným podvozkem. Adaptér má malá kola, která nesou na silnici hlavní zatížení adaptéru a odlehčují tak přední nápravu řezačky. Integrovaný systém tlumení vibrací zajišťuje hladkou a pohodlnou jízdu po silnici až do rychlosti 40 km/h. Vše se ovládá z kabiny řezačky.

Každý adaptér Orbis je vybaven komunikačním modulem, který přenáší a ukládá data do řezačky.

Podívejte se i na další dvě novinky, které Claas představil. Jedná se o nové pásové žací lišty pro sklízecí mlátičky řady Lexion a svahové vyrovnávání Montana pro řadu Tucano.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Claas

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.