Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Dewulf představuje Enduro, svůj nový čtyřřádkový samojízdný sklízeč brambor

Zveřejněno: 14. 1. 2021

Společnost Dewulf, dodavatel kompletního sortimentu strojů na pěstování brambor a kořenové zeleniny, představuje svůj nový čtyřřádkový samojízdný sklízeč s označením Enduro. Tento nový kolový kombajn je určen pro pěstitele a podniky služeb sklízející brambory. Nový sklízeč se vyznačuje snadnou ovladatelností a vysokou výkonností.

Samojízdný čtyřřádkový sklízeč brambor Dewulf Enduro

Společnost Dewulf minulý rok představila inovovaný sklízeč brambor Dewulf R3060. Nyní přichází s dalším novým modelem - Enduro. Jedná se o čtyřřádkový kombajn s kolovým podvozkem. Tento nejnovější stroj je výsledkem několikaletého intenzivního vývoje využívajícího zpětnou vazbu od podniků služeb a pěstitelů brambor. Enduro je zjevným vyvrcholením více než 30 let zkušeností vývoje a výroby v oblasti samojízdných kombinovaných sklízečů brambor.

Z hlediska působení tlaku na půdu má Dewulf Enduro ve svém segmentu nejlepší hodnoty – tlak je nižší než 1,5 kg/cm2. Toho je dosaženo pomocí propracovaného systému rozložení hmotnosti na tři nápravy a volitelných pneumatik s technologií VF. Dewulf nazývá tento soubor technologií, které sklízeči umožňují udržovat nízký tlak na půdu, „Soil-Saver“. Těžiště stroje se nachází vzadu, takže Enduro svými předními koly nepoškodí řádky s brambory.

Jedinečnou vlastností, kterou nikde jinde nenajdete, je schopnost obsluhy snadno a průběžně upravovat sklon čisticího systému stroje mezi 0 ° a 12 ° v závislosti na podmínkách sklizně. Sklízečem projde až 200 tun brambor za hodinu. Dvoudílný zásobník s výložníkem pojme deset tun brambor, což je nejvíce na trhu. Během vykládky brambor se přebytečná zemina prosévá.

Dewulf již přijímá objednávky na nový model Enduro prostřednictvím své dealerské sítě. Výrobce zahájí příští rok sériovou výrobu.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Dewulf

1) z podkladů Dewulf


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.