TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Fendt si v Evropě zajistil vysoký tržní podíl, roste i za oceánem

Zveřejněno: 3. 9. 2021

Po mimořádném roce 2020 je rok 2021 i nadále silně ovlivněn celosvětovou pandemií koronaviru, zejména v oblasti dodávek dílů pro výrobu strojů. Nicméně německý i mezinárodní trh se zemědělskou technikou zažívá růst, což zase slibuje dobré vyhlídky značce Fendt.

Traktorový trh se téměř vrací na úroveň roku 2012, který byl rekordní.

Fendt zatím dokázal na neustále se měnící výzvy kolem koronaviru dobře reagovat a doháněl zameškané výrobní dny. Fendt v současné době očkuje své zaměstnance v závodech Marktoberdorf, Asbach-Bäumenheim, Feucht a Wolfenbüttel.

Fendt zvyšuje svůj podíl na evropském trhu

Traktorový trh se téměř vrací na úroveň roku 2012, který byl rekordní. V Evropě si Fendt zajistil vysoký tržní podíl přesahující 10 %. Letos se očekává výroba více než 20 000 traktorů.

V polovině roku 2021 zaměstnával Fendt ve všech šesti závodech v Německu (Marktoberdorf, Asbach-Bäumenheim, Waldstetten, Feucht, Hohenmölsen a Wolfenbüttel) přibližně 6 300 lidí. To je o více než 300 více než ve stejném období před rokem. Jen v centrále v Marktoberdorfu pracuje více než 4 000 lidí. Fendt zaměstnává celkem asi 500 inženýrů, kteří se zabývají jak samotnými zemědělskými stroji, tak i digitalizací.

V dubnu 2021 byla otevřena nová vývojová budova v Marktoberdorfu, která hostí přibližně 140 nových pracovních míst v oblasti elektroniky, softwaru a digitalizace.

Navzdory okolnostem se Fendt může ohlédnout za velmi úspěšným rokem 2020. Značka Fendt a výrobky Fendt se stále více prosazují v Severní Americe, Brazílii, Jižní Africe a také v Austrálii a na Novém Zélandu. Fendt získává nové zákazníky v segmentu velkých traktorů v Severní Americe a Brazílii. Nové zákazníky si získávají také velký kombajn Fendt IDEAL a přesný secí stroj Fendt MOMENTUM.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Fendt

1) z podkladů Fendt

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.