Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Finský Avant představuje zcela novou sérii 200

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Výroba zcela nové série Avant 200 začne v továrně Avant Tecno v Ylojarvi (Finsko) v lednu 2016. Série zahrnuje kompaktní víceúčelové nakladače, vhodné do různých sfér, jako je údržba silnic, zeleně, nemovitostí, terénní úpravy apod.

Avant

Avant série 200 je vynikající nástroj pro profesionály v místech, kde je omezený prostor a lehký stroj je nezbytný.

Nová série Avant 200 nabízí v první řadě větší výkon a uživatelskou přívětivost. Kromě toho, snadné ovládání a bezpečnost. Nejvyšší prioritou při vývoji nové série byla již zmiňovaná uživatelská přívětivost. Práce se strojem musí být snadná i pro lidi, kteří nejsou profesionálními operátory. Nová série nabídne rychlý připojovací systém přídavného nářadí, lepší viditelnost, větší prostornou kabinu a nový multifunkční displej na palubní desce.

Jednu z nejdůležitějších technických novinek z nové řady Avant 200 nalezneme v šasi. Stroj je o několik desítek milimetrů delší a širší, než jeho předchůdce, což zlepšuje stabilitu stroje. Řidiče zaujme především lepší ergonomie a prostornější prostor pro nohy. Zvětšila se i nádrž na palivo a baterie. 

Od větších bratrů si Avant série 200 převzal spojovací připevňovací systém přídavného nářadí, který umožňuje jediným pohybem snadné připojení nářadí. 

Standardně je nakladač série 200 vybaven multifunkčním displejem, včetně motohodin a palivoměrem. Další možností je kabina L, odpružené vyhřívané sedadlo, joystick s 6 funkcemi či LED pracovní osvětlení.

Nová série Avant 200 se skládá ze čtyř modelů. Avant 220 je vybaven silným 20 koňovým zážehovým motorem - skutečný univerzál pro údržbu kolem nemovitostí. Je-li zapotřebí více energie, správnou volbou je Avant 225 se zcela novým 25 koňovým zážehovým motorem Kohler EFI (průtok oleje více než 50 l/min).

Nejprve začne výroba modelů 220 a 225. Firma Avant později na jaře 2016 sérii doplní o verzi 225LPG a 225 Park. Avant 225 Park je vybaven kabinou L a je určen zejména pro údržbu zeleně, jako je sekání trávníku, zametání, sběr listí a odklízení sněhu.

Avant 225LPG je vybaven nízko emisním LPG motorem, který se hodí zejména do vnitřních prostor budov.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Avant

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.