Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Grimme otevírá nový testovací polygon a logistické centrum

Zveřejněno: 30. 3. 2020

Společnost Grimme vyrábějící techniku pro pěstování okopanin a kořenové zeleniny, otevřela nový zkušební polygon pro samojízdné sklízecí stroje. Polygon se nachází v průmyslové zóně „Niedersachsenpark“ v Rieste (Německo). Současně tam bylo otevřeno i nové logistické centrum, které patří společnosti RICON (vlastní společnost Grimme).

Nový zkušební polygon pro samojízdné stroje Grimme

Zkušební polygon je 800 metrů dlouhý a 10 metrů široký. Součástí polygonu je 150 metrů dlouhá silnice. Veškeré manévry lze provádět na asfaltové silnici. Nové výrobky tak mohou být intenzivně testovány ještě před jejich uvedením na trh. Počáteční zprovoznění nově vyrobeného stroje bude nyní snazší. Zkušební polygon se bude využívat i v případě školení servisních techniků.

Na stejném místě se nachází i nově otevřené logistické centrum společnosti RICON, kterou vlastní společnost Grimme. RICON vyrábí prosévací pásy a dopravní pásy. Tyto pásy jsou dodávány nejen společnosti Grimme, ale i jiným světovým výrobcům zemědělské techniky.

Do nového logistického centra bylo investováno 3,5 milionu eur. Nové logistické centrum se skládá z haly o rozloze 7 000 m² a druhé mezilehlé budovy (překladiště) o rozloze více než 800 m², která je napojena přímo na montážní závod. Logistické centrum pojme až 7200 pásů. Výrobky mohou být nyní skladovány bez ohledu na povětrnostní podmínky a logistické procesy mohou být výrazně zjednodušeny, což vede ke zlepšení dodacích lhůt, zejména během hlavní sezóny.

Celá realizace a stavba zabrala pouhý jeden rok.

V ČR stroje Grimme prodává mimo jiné společnost BV Technika.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Grimme

1) čerpáno z materiálů Grimme

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.