AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Grimme představuje nový dvouřádkový sklízeč kořenové zeleniny

Zveřejněno: 21. 12. 2018

Výrobce strojů Grimme představil na zákaznických dnech Grimme Technica nový dvouřádkový sklízeč brambor. Zvláštností nového sklízeče Evo 280 je přepravní šířka přesných 3 m. To znamená, že může jezdit po evropských silnicích bez nějakých omezení.

Evo 280 je velmi kompaktním sklízečem kořenové zeleniny.

Grimme reaguje na potřeby trhu – lepší výkonnost sklizně a ochrana půdy. Nový Grimme Evo 280 nahrazuje předchůdce SE 150-60. Ve srovnání s tímto sklízečem vzrostla kapacita zásobníku o třetinu na 8 tun. Výkon separátorů se rovněž zlepšil. Díky integrované portálové nápravě bylo dosaženo přepravní šířky 3 m. Nový design vychází od většího modelu Evo 290, který byl představen minulý rok na veletrhu Agritechnica v Hannoveru.

Sklízeč je možné na přání vybavit systémem TerraControl, který se postará o konstantní hloubku sklizně za všech podmínek. Evo 280 je dodáván se třemi čističi. První separátor je o 15 % širší, než u předchůdce, a druhý separátor o 78 %. To zajišťuje další významné zvýšení výkonu. Volitelný systém Speedtronic automaticky nastavuje různé procesy sklizně v závislosti na podmínkách, čímž se zvyšuje ochrana plodin a současně se zvyšuje plošný výkon a zamezuje se namáhání řidiče.

Evo 280 má zásobník o kapacitě 8 tun a patří tak k největším taženým bramborovým sklízečům na trhu. Kapacita zásobníku se zvýšila o 33 %. Jedná se o výkonný sklízeč, ale přesto s kompaktní konstrukcí. Teleskopická náprava o délce až 3,5 metru zajišťuje mimořádnou stabilitu sklízeče i v případě, že je zásobník plný. Volitelně dostupné radiální pneumatiky 850/50 R30.5 umožňují ochranu proti zhutnění půdy. Automatické vyrovnání je standardním vybavením.

Sklízeč se ovládá buď za pomocí ISOBUS a terminálem CCI 50 nebo novým terminálem CCI 1200 o rozměru 12,1 palců. Díky paměti MemoryControl lze oblíbené parametry uložit a pohodlně vyvolat. Připojení k zákaznickému portálu myGRIMME je možné za pomocí standardní telematické jednotky, takže uživatel může pohodlně vyvolat všechny parametry stroje z počítače, tabletu nebo mobilního telefonu.

Evo 280 je další vysoce výkonný dvouřádkový sklízeč, který doplňuje modely Evo 290, Evo 290 AirSep, SE 260, SV 260 a SE 150-60, které lze použít na sklizeň brambor, mrkve, cibule a jiných kořenových plodin.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Grimme

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.