AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

John Deere dosáhl v prvním čtvrtletí fiskálního roku 2022 čistého zisku 903 milionů dolarů

Zveřejněno: 8. 3. 2022

Společnost Deere & Company vykázala za první čtvrtletí fiskálního roku končícího 30. ledna 2022 čistý zisk ve výši 903 milionů USD. V prvním čtvrtletí předchozího roku (31. ledna 2021) činil čistý zisk připadající na společnost Deere & Company 1,224 miliardy USD.

Traktor značky John Deere 8R.

Celosvětové tržby a zisky se v prvním čtvrtletí roku 2022 zvýšily o 5 % na 9,569 miliardy dolarů. Tržby z prodeje strojů dosáhly 8,531 miliardy USD ve srovnání s 8,051 miliardy USD ve stejném období loňského roku. „Výsledky společnosti John Deere za první čtvrtletí jsou velmi pozitivní, zejména s ohledem na pokračující problémy v dodavatelském řetězci a pandemii,“ uvedl generální ředitel a předseda představenstva společnosti Deere & Company John C. May.

Očekává se, že čistý zisk připadající na společnost John Deere bude ve fiskálním roce 2022 činit 6,7 až 7,1 miliardy USD.

„Do budoucna očekáváme, že poptávka po zemědělské a stavební technice zůstane silná díky příznivým obchodním podmínkám,“ řekl John C. May. „Zároveň jsme nadšeni příležitostmi, které naše nové firemní cíle nabízejí našim zákazníkům a partnerům. Díky důsledné realizaci cíle stát se inteligentní průmyslovou společností rozvíjíme technologie, které našim zákazníkům nabízejí vyšší ziskovost, produktivitu a udržitelnost.“

Prodej velkých strojů John Deere a řešení pro přesné zemědělské stroje se v prvním čtvrtletí zvýšil díky lepším cenám a vyšším objemům dodávek. Provozní zisk se snížil zejména v důsledku vyšších výrobních nákladů. V divizi kompaktní zemědělské techniky a divizi péče o trávníky a pozemky se tržby v prvním čtvrtletí zvýšily díky lepším cenám, které více než kompenzovaly nižší objemy dodávek. Provozní zisk se snížil zejména v důsledku vyšších výrobních nákladů a nižšího prodeje. Tento vliv byl částečně kompenzován vyššími cenami. Tržby divize stavebních a lesnických strojů se v prvním čtvrtletí roku 2022 zvýšily. Důvodem jsou vyšší ceny a větší objemy dodávek.

Autor: redakce Agroportal24h.cz
Foto: John Deere

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.