Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

John Deere inovoval kompaktní traktory, změny hledejte především v motoru

Zveřejněno: 30. 6. 2020

John Deere rozšířil nabídku kompaktních traktorů o třináct nových modelů v šesti řadách s výkony motorů od 25 do 66 koní. Traktory najdou uplatnění u hobby farmářů, v komunální sféře a ve spojení s rotačními sekačkami AutoConnect i při údržbě travních ploch.

Nový kompaktní traktor John Deere 3039R

Všechny nové kompaktní traktory o výkonu od 25 koní (19 kW) jsou nově vybaveny motory splňujícími emisní normu Stage V. Modely s výkonem pod 25 koní, odpovídají zmíněné emisní normě delší dobu. Emisní norma se konkrétně týká i nového modelu 3025E. Modely 1026R a 2026R však zůstávají nezměněny. Všechny ostatní modely řady 2R a 3R s výkonem motoru od 25 koní dostaly nový 1,6l tříválcový vznětový motor řady TNV od firmy Yanmar. Motor má vysokou rezervu točivého momentu. Pro dosažení optimálního výkonu mají kompaktní traktory systém Common Rail (CRS) a elektronickou řídicí jednotku (ECU), která nepřetržitě monitoruje stav motoru a upravuje přívod paliva. Systém pro zpracování výfukových plynů motoru se skládá z filtru pevných částic (DPF) a oxidačního katalyzátoru (DOC), který se používá také u větších traktorů John Deere.

Modely 4052M a 4052R dostaly větší 2,1l čtyřválcový motor s filtrem pevných částic (DPF). Tento motor se už používá v největších modelech 4066M a 4066R, které zůstávají nezměněny. John Deere informuje také o tom, že některé modely řady 2R a 3R dostaly nové označení.

Kompaktní traktory řady 3R a 4R jsou kromě nového motoru vybaveny novou funkcí eThrottle, která je integrována do převodovky eHydro. Díky této funkci je traktor tišší, pohodlnější a úspornější. Jediným stisknutím tlačítka se otáčky motoru pohodlně propojí s polohou nožního pedálu, takže otáčky motoru a rychlost traktoru lze při sešlápnutí pedálů zvýšit. Další funkce jako jsou elektronický tempomat, SpeedMatchTM, LoadMatchTM a MotionMatch přispívají k vyšší produktivitě traktoru.

Modely 4R disponují oceněným systémem Hitch Assist, který umožňuje připojovat nářadí a přívěsy k tříbodovému závěsu rychlejším, snadnějším a bezpečnějším způsobem. Obsluha může za pomocí externích spínačů na blatníku ovládat jak pojezd traktoru, tak polohu tříbodového závěsu.

John Deere také nedávno představil bližší informace k novým sklízecím mlátičkám X9.

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: John Deere

1) z podkladů John Deere

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.