Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Kverneland Tiger pro předseťovou přípravu půdy na jaře i na podzim

Zveřejněno: 4. 2. 2021

Kverneland je vyhlášená značka kvalitní techniky pro zpracování půdy a setí. Tyto stroje výrazně přispívají k vysoké produktivitě práce, nižším nákladům a optimálním výnosům.

Kultivátor Kverneland Tiger lze agregovat s traktory od 100 do 180 koní

Především k jarnímu otevření půdy a kvalitní přípravě seťového lůžka jsou určené stroje Kverneland Tiger, které lze využít i před setím na podzim.

K předseťové přípravě půdy na jaře i na podzim nabízí Kverneland našim zemědělcům tažené modely kultivátoru Tiger v záběrech 5,6,7 a 8 metrů, které jsou sklopné do přepravní polohy 2,7 m. Díky malému energetickému příkonu lze kultivátor agregovat s traktory od 100 do 180 k, s nízkou spotřebou pohonných hmot. Všechny zmíněné modely disponují osmi řadami slupic 11 x 45 mm s rozestupem 80 mm, standardně dodávané s předním a zadním pružným smykem a řadou urovnávacích bran. Na přání lze použít i zadní spirálový válec. Stroj lze vybavit stabilizátorem pro přední i zadní smyk, kypřičem stop traktoru, závěsem na agregaci s cambridgskými válci a také rezervním kolem.

Pracovní hloubka až 10 cm se nastavuje hydraulicky z kabiny traktoru funkcí Field control pomocí paměťového válce, který si pamatuje nastavenou hloubku před otáčením na souvrati k předem nastavené pracovní hloubce. Ornice je tak v celém profilu dokonale nakypřena a povrch pozemku perfektně urovnán pružným smykem Clod-board.

Všechny modely disponují osmi řadami slupic 11 x 45 mm s rozestupem 80 mm, standardně dodávané s předním a zadním pružným smykem a řadou urovnávacích bran
Všechny modely disponují osmi řadami slupic 11 x 45 mm s rozestupem 80 mm, standardně dodávané s předním a zadním pružným smykem a řadou urovnávacích bran

Díky tomu že Kverneland Tiger nemá nebo nemusí mít žádné prutové či jiné válce, lze s ním začít přípravu půdy za vlhčích podmínek brzy na jaře a je vhodný i do kamenitých půd.