Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Landini má nový vzhled, poprvé ho dostal traktor 7 Robo-Six Series

Zveřejněno: 30. 1. 2020

Na italském veletrhu Fieragricola ve Veroně si odbyl světovou premiéru zbrusu nový traktor Landini 7 Robo-Six Series od italské firmy Landini, která spolu s firmou McCormick patří do koncernu Argo Tractors.

Landini 7 Robo-Six Series na italském veletrhu Fieragricola ve Veroně

Nový model Landini 7 Robo-Six Series je osazen 6,7l motorem FPT 6 s 24 ventilovou technikou. Motor plní nejnovější emisní normu Stage V, takže využívá oxidační katalyzátor (DOC) a selektivní katalytickou redukci (SCR) pro úpravu výfukových plynů. Výrobce uvádí, že díky těmto vylepšením je řada 7 na špičce v oblasti inovací, stylu a pohodlí. Traktor disponuje i motorovou brzdou. Kromě exkluzivní verze Dynamic se bude traktor prodávat i v základní verzi Active. Verze Dynamic má vyšší výbavu a hydraulické čerpadlo CCLS s uzavřeným středem 123 l/min (volitelně 160 l/min).

Cílem při vývoji nového designu bylo, aby se nový traktor odlišil od svého koncernového dvojčete McCormick X7.6 VT-Drive, které se představilo v Hannoveru v listopadu minulého roku. Odlišují se tak od sebe nově designem, ale také převodovkou Robo-Six. Ve srovnání s dosavadními traktory Landini je nový sedmičkový model atraktivnější. Disponuje novými dvanácti LED pracovními světly na střeše. Na traktoru je přítomno dalších osm, což zajišťuje viditelnost v rozsahu 360°.

Komfort modelu Landini 7-230 Robo-Six je na vysoké úrovni, traktor je uživatelsky přívětivý. Předností stále zůstává vysoká kvalita použitých materiálů, propracované detaily, prostorná a tichá kabina. Novinkou je elektrické sklápění volantu pomocí spínače a páky pro nastavení výšky. V kabině nalezneme 12" dotykový displej DSM zobrazující nové nabídky pro konfiguraci funkcí traktoru a uživatelské panely pro zobrazení spotřeby paliva apod. Na monitoru se může zobrazovat i přední/zadní kamera. Kabina traktoru je odpružena buď mechanicky nebo elektrohydraulicky systémem Semi-Active Anti-Damping pro variabilní nastavení komfortu jízdy. Systém Stop&Action umožňuje obsluze jednoduše zastavit traktor sešlápnutím brzdových pedálů. Systém APS (Auto Powershift) také zvyšuje jízdní komfort a zaručuje optimální a automatické řazení a řazení převodových stupňů v závislosti na přizpůsobení rychlosti a zátěže. Pro menší namáhá při otáčení traktoru je k dispozici systém Eazysteer redukující počet otáček volantu.

Naváděcí systém pro traktor dodává firma Topcon Agriculture. Vyhodnocovat výkonnost traktoru, provozní náklady, měřit spotřebu paliva a kontrolovat servisní upozornění bude možné přes portál Landini Fleet Management.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Landini, farm-connexion

1) čerpáno z materiálů Landini

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.