Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Manipulátory LM s novými funkcemi a vyšším výkonem. Nejmenší model nic nedostal

Zveřejněno: 19. 12. 2017

New Holland nyní vybavuje teleskopické manipulátory LM (zdvih 6 až 9 m) výkonnějšími motory vyhovující požadavkům Tier 4B. Všech pět modelů přichází s vyšším výkonem, různými vylepšenými detaily a větší univerzálností. Pouze kompaktní model LM5.25 zůstává nezměněn.

New Holland LM

Nové teleskopické manipulátory řady LM s vyšším výkonem a delší životností jsou navrženy tak, aby vyhovovaly potřebám intenzivního zemědělství. Modely nabízejí lepší trakci a tím i vyšší produktivitu, což se uplatní při manipulaci například zrna.

Majitelé budou mít prospěch ze zvýšené silniční výkonnosti, větší tažné síly a z lepších přenosových poměrů, zejména na obtížném terénu.

Více možností pro všechny modely

Modely LM6.32, LM7.35 a LM9.35 mají zlepšenou převodovku 4x3 Powershift. Standardní vybavení zahrnuje zubové čerpadlo (120 l/min) – úhel náklonu 128 stupňů. Modely jsou také k dispozici s hydraulickým proměnným čerpadlem (140 l/min) a strmějším úhlem náklonu 142 stupňů.

K dispozici je nová sada LED osvětlení, která se skládá z až deseti LED světlometů pro osvětlení prostoru vpřed, vzad a po stranách. K dispozici jsou také další skříně na nářadí pro přední i zadní část. Modely Elite mohou být vybaveny dodatečnou otočnou pákou na sloupku řízení, která doplňuje existující směrový spínač na hlavním joysticku.

Výrazně silnější motory

V modelech LM6.32, LM7.35 a LM9.35 se zvýšil výkon o 12 koní na 133 koní. U modelů LM6.35 Elite a LM7.42 Elite se zvýšil o 3 koně na 146 koní. Kromě toho řada LM využívá osvědčenou technologii ECOBlueTM Hi-eSCR. Ta snižuje emise, takže motory nyní splňují emisní standard Tier 4B.

Autor: Milan Jedlička
Foto: New Holland

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.