Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Manitou masivně investuje ve Spojených státech amerických

Zveřejněno: 22. 3. 2022

Společnost Manitou Group oznámila, že plánuje investovat 70 milionů eur (80 milionů USD) do svých dvou severoamerických výrobních závodů v Yanktonu a Madisonu v Jižní Dakotě. Tyto investice budou vynaloženy na rozšíření obou závodů, inovace a vývoj nových modelových řad. Tímto programem skupina znovu potvrzuje své silné ambice dosáhnout cílů stanovených ve strategickém plánu New Horizons 2025.

Teleskopický manipulátor Manitou.

S objemem zakázek na historicky nejvyšší úrovni přesahující 3 miliardy eur skupina Manitou investuje v období udržitelného růstu. Tento plán v hodnotě 70 milionů eur bude zpočátku financovat rozšíření výrobních závodů Yankton (kloubové nakladače a teleskopické manipulátory) a Madison (smykem řízené nakladače a pásové nakladače Manitou) a následně financovat modernizaci průmyslových zařízení.

Manitou očekává, že do roku 2026 zvýší výrobu v těchto závodech o více než 150 %. Tyto projekty také spadají do přechodu na nízkouhlíkové technologie, a to prostřednictvím vývoje nových elektrických strojů.

Výrobní závody skupiny Manitou v USA.
Výrobní závody skupiny Manitou v USA.

Plocha závodu v Yanktonu i v Madisonu se zvětší. Modernizace zařízení se týká mechanického svařování a montáže, přičemž za zmínku stojí přírůstek nových svařovacích robotů a laserových řezacích strojů. Na podporu svého rozvoje hodlá skupina do roku 2023 přijmout v každém z těchto závodů 50 zaměstnanců v pracovních kategoriích, jako jsou svářeči, montéři, technici údržby a nákupčí.

Souběžně s průmyslovými investicemi, které budou představovat přibližně 50 milionů eur, bude téměř 20 milionů eur věnováno na výzkum a vývoj. Mezi hlavní výzkumné a vývojové projekty skupiny patří urychlení modernizace produktových řad a konstrukce elektrických kompaktních nakladačů a teleskopických nakladačů Manitou v období do roku 2026.

Tyto projekty společnosti Manitou budou zahájeny ve druhém čtvrtletí roku 2022 a budou pokračovat až do roku 2026.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Manitou

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.