Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Manitou uvádí limitovanou edici 133 manipulátorů NewAg Limited se špičkovou výbavou

Zveřejněno: 25. 1. 2021

Manitou, francouzský výrobce manipulační techniky, na evropský trh uvádí limitovanou edici teleskopických manipulátorů MLT 737-130 PS+ a MLT 741-140 V+ v rámci řady NewAg. K dispozici bude pouze 133 kusů, a to s maximální možnou výbavou.

Samozřejmostí jsou k limitované edici manipulátorů i různé služby firmy Manitou, jako je prodloužená záruka nebo smlouva o servisu. K dispozici je také atraktivní financování

Pro zemědělce vyžadující teleskopický manipulátor s komfortními funkcemi nabízí firma Manitou modely MLT 737-130 PS+ a MLT 741-140 V+ řady NewAg. Díky výběru ze dvou typů převodovek (Powershift a M-Vario Plus) si budou moci zemědělci vybrat model, který je nejvhodnější pro jejich potřeby.

Manipulátory budou mít jedinečný design využívající šedou barvu nazvanou Volcano, která symbolizuje výkon a efektivitu. Červená a černá barva zase zvýrazňuje dynamiku a naznačuje neustálý pohyb. Manipulátor má poprvé také 3D logo s podpisem NewAg na dveřích.

Rozsáhlou výbavu pro tuto limitovanou edici lze rozdělit do tří kategorií. První z nich je výbava určená pro pohodlí obsluhy. V kabině tak nalezneme kožené odpružené sedadlo, které snižuje vibrace a chrání záda obsluhy. Volant a loketní opěrka jsou také čalouněny kůží. K dispozici jsou také dvě kamery SafeView na pravé a zadní straně stroje. Mezi další výbavu kabiny patří USB, bluetooth autorádio s mikrofonem a obrazovka „Vision“ pro lepší viditelnost informací zobrazených na palubní desce.

Druhá kategorie výbavy se týká výkonu. Oba modely mají aktivní odpružení výložníku CRC, které omezuje otřesy při jízdě a chrání konstrukční součásti výložníku. K dispozici jsou také inteligentní funkce jako třepání lopaty, návrat lopaty do výchozí polohy či kombinace pohybů výložníku a adaptéru současně.

Třetí kategorie výbavy slouží ke „zvýšení ziskovosti“. Mezi takovou výbavu patří hydraulické jištění příslušenství (adaptérů) či spouštění výložníku samospádem – díky této funkci jsou pohyby výložníku rychlejší, snižuje se také spotřeba a hluk související s použitím hydrauliky. Manipulátory mají kompletní LED osvětlení. K dispozici je také funkce Ecostop, která vypíná motor v době, kdy manipulátor běží na volnoběh a nenachází se v něm obsluha.

Samozřejmostí jsou k limitované edici manipulátorů i různé služby firmy Manitou, jako je prodloužená záruka nebo smlouva o servisu. K dispozici je také atraktivní financování.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Manitou

1) z podkladů Manitou


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.