TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Smykové mininakladače GIANT usnadňují práci na farmách s omezeným prostorem

Zveřejněno: 8. 4. 2022

Díky svým kompaktním rozměrům se mini smykem řízené nakladače dostanou také do míst, do nichž se jiní mechaničtí pomocníci nevměstnají. Osvědčily se již v mnoha českých provozech a od roku 2014 je má ve své nabídce i nizozemská společnost TOBROCO-GIANT.

Mini smykový nakladač TOBROCO-GIANT kombinuje nízkou provozní hmotnost a kompaktní rozměry s vysokou kapacitou výklopu a výškou zdvihu.

První mini smykový nakladač TOBROCO-GIANT byl odhalen v říjnu roku 2014 při příležitosti dní otevřených dveří, pořádaných ve výrobním závodě tohoto výrobce. Po dalším roce vývoje a testování tohoto obratného nakladače byla zahájena jeho sériová výroba – speciálně pro tento typ stroje byla koncem roku 2015 zprovozněna moderní výrobní linka.

První vyrobené kusy mini smykových nakladačů TOBROCO-GIANT tehdy zamířily k prodejcům v Německu, Švýcarsku, Nizozemsku, Anglii a Dánsku, mezi nimiž si hned získaly oblibu. Na český trh tyto stroje dodává společnost Vitaltech. Výkonné a flexibilní mini smykové nakladače dobře doplnily sortiment společnosti TOBROCO-GIANT.

Na českém trhu jsou k dispozici tři modely mini smykových nakladačů TOBROCO-GIANT, které se vzájemně liší motorem a provozní hmotností.
Na českém trhu jsou k dispozici tři modely mini smykových nakladačů TOBROCO-GIANT, které se vzájemně liší motorem a provozní hmotností.

Mini-smykový nakladač TOBROCO-GIANT kombinuje nízkou provozní hmotnost a kompaktní rozměry s vysokou kapacitou výklopu a výškou zdvihu. Jde tedy o univerzální stroj uplatnitelný v různých odvětvích. Díky různým konfiguracím a možnostem příslušenství je mini smykový nakladač TOBROCO-GIANT využitelný jak v zemědělství, tak ve stavebnictví a v komunální sféře.

Na českém trhu jsou k dispozici tři modely, které se vzájemně liší motorem (výkonem – až 25 koní, počtem válců – dva nebo tři a značkou – Honda nebo Kubota) a provozní hmotností – 750 kg až 810 kg.

Na rozdíl od klasických, smykem řízených nakladačů, u mini smykových nakladačů TOBROCO-GIANT absentuje i kabina. V zadní části mají nastavitelné odpružené stupátko, odkud obsluha vestoje ovládá nakladač. Stupátko lze snadno sklopit, díky čemuž je zvýšeno pohodlí obsluhy a stroj tak disponuje maximálně kompaktními přepravními rozměry (se standartními pneumatikami šířka 1100 mm, délka 1500 mm, výška 1400 mm).

Na rozdíl od klasických, smykem řízených nakladačů, u mini smykových nakladačů TOBROCO-GIANT absentuje i kabina.
Na rozdíl od klasických, smykem řízených nakladačů, u mini smykových nakladačů TOBROCO-GIANT absentuje i kabina.

Rozmanité příslušenství lze díky hydraulickému rychloupínacímu systému velmi rychle a snadno vyměnit za jiné, aniž by obsluha musela opustit své místo. Aby bylo možné pracovat s hydraulicky poháněnými přídavnými zařízeními (sekačka, zametač, hydraulické kladivo atd.), nakladač TOBROCO-GIANT může být vybaven tandemovým hydraulickým čerpadlem. Pro účely práce uvnitř budov jej lze rovněž opatřit integrovaným filtrem pevných částic, který snižuje emise o více než 90 %, což napomáhá k udržení zdravého pracovního prostředí.

Mini smykové nakladače TOBROCO-GIANT disponují řídicím blokem, který usnadňuje řízení při provozu. Jsou také vybaveny velkým hydraulickým čerpadlem pro větší výkon. Hydrostatický pohon čtyřmi silnými kolovými hydromotory PARKER vozidlům poskytuje vysokou trakci a výborné jízdní vlastnosti, také prodlužuje intervaly údržby. Chod dopředu a dozadu včetně otáčení je díky rovnoměrně odpruženým pákám lehce ovladatelný. Snadná je i výměna pneumatik. V závislosti na terénu, v němž má být stroj nasazen, může budoucí majitel vybírat z velkého množství různých typů pneumatik. Rozvor mini smykového nakladače se pohybuje v nízkých hodnotách, pouze mezi 76 a 110 cm!

Mini-smykové nakladače GIANT usnadňují práci na farmách s omezeným prostorem.
Mini-smykové nakladače GIANT usnadňují práci na farmách s omezeným prostorem.
Autor: Milan Jedlička
Foto: TOBROCO-GIANT

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.