50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Motorárna Deutz AG masivně investuje do elektrifikace a vodíkového pohonu

Zveřejněno: 5. 1. 2022

Motorárna Deutz AG zavádí nové segmenty "Classic" a "Green". S účinností od 1. ledna 2022 budou všechny činnosti spojené s vývojem a výrobou motorů jiných než s dieselovým pohonem, zařazeny do segmentu Green. To zahrnuje elektropohony, dceřinou společnost Torqeedo a Futavis.

Hybridní pohon Deutz AG TCD 5.2 EC sestávající z vysoce kompaktního vznětového čtyřválcového motoru o objemu 5,2 litru a 48voltového elektrického kompresoru.

Tímto krokem chce Deutz AG více zviditelnit vývoj motorů Deutz AG a palivových článků na vodíkový pohon. Činnosti související s vývojem, výrobou, prodejem a servisem vznětových motorů budou sloučeny do segmentu Classic.

Aktivity v segmentu Green v současné době generují přibližně 60 milionů eur ročně, což odpovídá přibližně 4 % příjmů společnosti Deutz AG. Záměrem je zvýšit tento podíl na více než 50 procent do roku 2031, a to jak organickým růstem, tak cílenými akvizicemi a převzetími zaměřenými na nové technologie. Cílem společnosti Deutz AG je, aby nový segment dosáhl v roce 2027 rentability.

Do zeleného segmentu budou zahrnuty i strategické investice společnosti Deutz AG, například plánovaná investice do společnosti Blue World Technologies, předního výrobce palivových článků.

Do roku 2026 budou investice do růstové strategie segmentu Green financovány především z prodejů vznětových motorů. Deutz AG bude vznětové motory vyrábět ještě mnoho let. Společnost Deutz AG nedávno oznámila nová partnerství se společnostmi John Deere, SDF a AGCO, v jejichž rámci bude Deutz AG vyvíjet nebo vyrábět celé řady motorů pro tyto přední hráče ve světě zemědělských strojů.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Deutz AG

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.