Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Nejrychlejší zaparkování traktoru na pivní láhve. Němci stanovili zvláštní světový rekord

Zveřejněno: 26. 2. 2021

Traktor je vyroben pro těžkou práci, jeho pneumatiky s velkým vzorkem a výkonný motor jsou uzpůsobeny pro jízdu v terénu. Přesná práce na milimetry není úkolem takového zemědělského stroje. V tom však Stefan Petke a Fabian Schrempf viděli výzvu. Na kontě mají zvláštní světový rekord – zaparkovali traktor na skleněné pivní láhve – a to v nejkratší možné době.

Ani jedna láhev nepraskla, časový limit byl též splněn. Celá akce trvala jen 1 minutu 22 sekund. Zdroj foto - Karl Förster

Zajímavý kousek se uskutečnil už 7. listopadu 2020 v německém Mallersdorf-Pfaffenberg. Petke a Schrempf však potřebovali posily pro tento pokus o světový rekord. Řidičem traktoru se stal Johannes Mittermeier. Přítomen byl také Thomas Hetzenecker a Bastian Pöppel. Na pokus o rekord dohlížel Olaf Kuchenbecker v doprovodu televizního štábu.

Aby bylo možné traktor použít k pokusu o rekord, musel vážit sedm tun. Podařilo se, traktor Deutz-Fahr vážil 7 780 kilogramů. Nyní stačilo, aby byl traktor na pivní láhve zaparkován za méně než tři minuty.

Aby mohl traktor najet na pivní láhve, byly vyrobeny speciální dřevné nájezdové rampy. Rampy musely být srovnány s milimetrovou přesností. Jakmile by byl traktor na rampě umístěn nesprávně, jen těžko by to šlo napravit. Řidič Mittermeier se po rampě pohyboval velmi pomalou rychlostí. Jakmile dal Kuchenbecker signál, mezi mezery dřevěných ramp byly umístěny pivní láhve. I přes časový nátlak byla nutná maximální přesnost.

Jakmile traktor stál na lahvích, spustil se časovač. Lahve musí stát a zůstat neporušené po dobu nejméně jedné minuty, aby byl pokus o rekord uznán.

Ani jedna láhev nepraskla, časový limit byl též splněn. Celá akce trvala jen 1 minutu 22 sekund.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Karl Förster

1) z podkladů rekord-institut

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.