Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Největší a nejvýkonnější. Nová série Avant 800 posouvá limity kompaktních nakladačů

Zveřejněno: 20. 3. 2019

Finský AVANT TECNO OY míří se zbrusu novou řadou kompaktních nakladačů série 800 do těžší ligy. Nic většího a výkonnějšího Avant až doposud nevyrobil. Nakladače si však zachovávají přednosti z menších sérií, které kombinují s navýšenými hodnotami v oblasti výkonu a zdvihu.

Model 860i nabízí impozantní nosnost 1900 kg a výšku zdvihu 3,5 m.

Série Avant 800 počítá s dvěma modely, avšak zatím bude k dispozici jeden – 860i s dieselovým motorem Kohler KDI 1903 TCR o výkonu 42 kW/57 HP. Motor o objemu 1900 ccm je vybaven technologií commonrail, turbodmychadlem a plní platnou emisní normu.

Motor spolupracuje s osvědčenou a známou hydrostatickou převodovkou s hnacím hydromotorem v každém kole spolu s dvojicí stupňů rychlosti jízdy. Maximální rychlost série 800 činí 30 km/h a hydraulický průtok oleje pro přídavné zařízení je až 80 l/min. Teleskopické rameno je již standardní výbavou série 800. Rameno se hydraulicky prodlužuje až o 825 mm a poskytuje maximální výšku zdvihu 3,5 m na čepu závěsu desky. To umožňuje nakládat auta s vyššími bočnicemi a vykládání z vysoké úrovně. Hydraulický samonivelační systém (paralelogram) udrží zátěž automaticky ve stejné rovině po celou dobu zvedání a spouštění ramene.

Model 860i nabízí impozantní nosnost 1900 kg a výšku zdvihu 3,5 m. S kompaktními rozměry - šířka 1,5 m, délka 3,4 m, výška 2,2 m a hmotností od 2500 kg do 2700 kg je Avant 800 velmi všestranným a výkonným kompaktním nakladačem. Série 800 je věrná osvědčené kloubové konstrukci vyznačující se dobrou ovladatelností.

Komplexní sada snadno připojitelného příslušenství

I pro sérii 800 je k dispozici sada příslušenství Avant čítající více než 200 produktů. Díky tomu je Avant 800 velmi univerzálním a užitečným strojem pro mnoho skupin zákazníků, kteří se zabývají např. úpravou terénu, technickými službami, výstavbou, údržbou majetku, zemědělstvím, různou manipulací s materiálem apod.

Připojení přídavných zařízení usnadňuje rychloupínací systém Avant. Další systémy jako Euro 3 budou k dispozici jako volitelné příslušenství. Hydraulické hadice přídavných zařízení jsou osazeny systémem Multiconnect, který umožňuje snadné spojení jedním pohybem ruky – a to za všech podmínek.

Otevřená i uzavřená kabina

Série Avant 800 má standardní otevřenou kabinu ROPS/FOPS, na přání je k dispozici i uzavřená vyhřívaná kabina DLX. Verze kabiny DLX je na podvozek nakladače upevněna přes antivibrační elementy, což zaručuje vynikající izolaci prostoru obsluhy proti hluku a vibracím. Účinné vytápění, větrání a velká okna dále zlepšují uživatelské pohodlí. Kabina DLX může být vybavena také klimatizací.

Začátek výroby na podzim, premiéra na baumě a v Česku

Série Avant 800 byla představena na veletrhu BAUMA 2019 v Mnichově v Německu 8.-14. dubna. Následovat bude oficiální představení novinky v ČR. Předpokládaný začátek výroby strojů Avant série 800 je naplánován na podzim roku 2019.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Avant

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.