Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Německý podnik služeb najednou převzal 10 dopravních vozů Strautmann pro přepravu řezanky

Zveřejněno: 10. 9. 2020

Podnik služeb Scholten z německého Laar investoval do výkonné dopravní techniky Strautmann pro přepravu siláže a senáže. Slavnostní předání se uskutečnilo ve výrobním závodě. Vozy se ihned zapojí do sklizně silážní kukuřice.

Předání 10 vozů Strautmann Giga-Trailer 4002 DO pro přepravu řezanky

Slavnostní předání deseti návěsů Strautmann Giga-Trailer 4002 DO proběhlo 14. srpna 2020. Předání se zúčastnili majitelé podniku služeb Gerold Scholten a Johann Scholten a zástupci firmy Strautmann Wolfgang Strautmann, Philipp Strautmann, Felix Rademacher a Christian Jakobs. Návěsy dodal prodejce zemědělské techniky Engbers Söhne GmbH. Předání proběhlo v areálu výrobního závodu Strautmann v německém Bad Laer.

Gerold Scholten od roku 2014 využíval deset návěsů Strautmann Giga-Trailer 4001 DO. Pro nadcházející sezónu sklizně silážní kukuřice obměnil návěsy za novější modely Strautmann Giga-Trailer 4002 DO. Všech deset návěsů je vybaveno dávkovacími válci pro rovnoměrné a rychlé vykládání.

Model Giga-Trailer 4002 má svařovanou konstrukci korby a pevnou boogie nápravu. Vozy jsou vybaveny plastovou podlahou (vykládaný materiál po ní lépe klouže) dvojitým řetězovým dopravníkem, hydraulicky stavitelnou ojí, perforovaným čelem pro možnost kontroly plnění a vyprazdňování, a korbou rozšířenou směrem nad připojovací oj. V zadní částí jsou korby vozů mírně rozšířeny, aby se umožnilo snadnější vykládání.