Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Nová vyvážecí souprava Ponsse Elephant King do náročných podmínek. Přepraví velké dřevo na dlouhé vzdálenosti

Zveřejněno: 16. 12. 2021

Vyvážecí souprava Ponsse Elephant King je nejvýkonnějším strojem v nabídce výrobce. Nabízí mimořádný komfort a osvědčuje se zejména při přepravě dřeva na dlouhé vzdálenosti nebo při přepravě velkých stromů.

Vyvážecí souprava Ponsse Elephant King.

„Technologie Ponsse Elephant King, testovaná v extrémních podmínkách v Rusku a Brazílii, zvyšuje produktivitu. Kabina této vyvážecí soupravy poskytuje příjemné pracovní prostředí pro profesionály, kteří si cení pohodlí, bezpečnosti a ergonomie. Výkonný motor a nosnost 20 tun zaručují efektivní přepravu dřeva,“ říká Juha Haverinen, produktový manažer Ponsse.

Dalšího zvýšení produktivity v náročných podmínkách se dosáhne, když je Ponsse Elephant King vybaven systémem Ponsse Active Crane, díky němuž lze ovládat jeřáb novým způsobem. Operátor může používat systém Ponsse Active Crane k ovládání pohybu těžební hlavy místo jednotlivých funkcí jeřábu. To umožňuje operátorovi soustředit se spíše na zpracování řeziva než na práci s jeřábem. Ponsse Active Crane se snadno ovládá dvěma pákami, z nichž jedna ovládá výšku těžební hlavy nad zemí, zatímco druhá směr pohybu. Tento systém také zaručuje, že funkce jeřábu se před koncem dosahu pohybu automaticky zpomalí, čímž se předejde nepříjemným nárazům do mechanických konstrukcí i otřesům operátora. Když operátor označí požadované místo, Ponsse Active Crane provede zdvihnutí a automaticky použije výložník a nástavec.

Jeřáb Ponsse K121 nabízí nebývalou účinnost a rychlost při manipulaci s nákladem v obtížných podmínkách. Vyvážecí souprava Ponsse Elephant King s jeřábem Ponsse K121 se uplatní tam, kde přeprava dřeva probíhá celou pracovní dobu. Jeřáb Ponsse K121 také usnadňuje práci při těžbě, kde se pracuje s velkými stromy na strmých svazích a kde je zapotřebí silný jeřáb.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Ponsse

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.