Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Nové lehké a univerzální čelní nakladače řady M pro traktory John Deere

Zveřejněno: 2. 6. 2020

John Deere vyvinul nové čelní nakladače řady M pro traktory s výkonem až 155 koní. Lze jimi vybavit traktory John Deere řady 5M, 5R, 6M a 6R. Vhodné jsou zejména do provozů se stísněnými prostory.

Nový lehký a univerzální čelní nakladač řady M

Po úspěšném uvedení čelních nakladačů řady R na trh v roce 2015 byla nabídka rozšířena o další čtyři modely. S novými modely řady M bude zákazníkům opět nabídnut výkon a pohodlí. Tato řada byla speciálně navržena pro zemědělské podniky, které potřebují všestranný a lehký čelní nakladač za atraktivní cenu.

Nové čelní nakladače jsou určeny především smíšeným zemědělským podnikům, jejichž manipulační technika se často pohybuje ve stísněných prostorech. Díky konstrukci má obsluha vždy dobrý výhled na důležité části čelního nakladače. Všechny modely jsou k dispozici v konfiguraci s mechanickým paralelogramem (MSL). Řada čelních nakladačů M váží ve srovnání s řadou R o 20 % méně. Vyžaduje tedy menší hmotnost protizávaží u traktoru. Manipulace je tak velmi rychlá a traktor je obratný. Výrobce uvádí, že model 603M zvedne lžíci do maximální výšky zdvihu za čtyři sekundy.

Čelní nakladače mohou být volitelně vybaveny systémem odpružení. Hydraulické komponenty jsou zevnitř dobře chráněny. Stávající majitelé čelních nakladačů řady R nemusí u traktoru měnit konzoli, neboť je kompatibilní i s novou řadou M. Na nakladač lze uchytit veškeré obvyklé příslušenství. Nakladač též neomezuje výkyv přední nápravy a přístup k servisním místům traktoru.

Nové čelní nakladače John Deere M lze objednat od letošního května. Zákazníkům budou dodány přibližně v září. První kus 623M bude v ČR koncem června. Novými čelními nakladači lze vybavit traktory řady 5M, 5R, 6M a 6R.

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: John Deere

1) z podkladů John Deere


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.