AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Nové motory Volvo Penta

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Společnost Volvo Penta představila na veletrhu Agromek 2014 nejnovější řadu motorů plnící emisní limit Stage IV. Nové motory se již budou objevovat v samojízdných postřikovačích od firmy Agrifac Machinery se kterou firma Volvo Penta spolupracuje.

Volvo Penta

Motory využívají technologii AdBlue pro plnění přísných emisních požadavků. Motory na akci Agromek 2014 získaly ocenění.

Nejnovější série motorů zahrnuje výkony v rozmezí 143 až 700 koní. Tato série motorů je k dispozici v 5, 8, 11, 13 a 16litrových verzích. Označovány budou podle toho, o jakou verzi se jedná, pak se přidá před číslo písmeno D. Takže například 5litrová verze bude nést označení D5.

Švédské motory končí v široké škále strojů, především však v manipulátorech a nakladačích. Pro odvětví zemědělství jsou motory určeny pro sklízecí mlátičky a samojízdné postřikovače.

Společnost Volvo Penta zdůrazňuje, že nové motory se odlišují od konkurence díky zvláštnímu systému s novými funkcemi. Cílem tohoto systému je snížit spotřebu paliva a servisní náklady. Ke snížení emisí je použito AdBlue.

 AdBlue se nachází těsně před katalyzátorem, kde reaguje se škodlivými částicemi, které by jinak unikaly do ovzduší z výfuku. Firma Volvo Penta vybrala právě AdBlue, protože je šetrnější k životnímu prostředí.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Volvo Penta

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.