Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Nové speciální horské žací stroje, obraceče a shrnovače od firmy Krone

Zveřejněno: 23. 7. 2020

Zvláštní podmínky provozu vyžadují speciální výbavu. To platí i pro sečení, obracení a shrnování v horských podmínkách. Proto Krone vyvinulo speciální výrobní řadu určenou pro členitý terén, která je nově k dispozici pod označením „Highland“.

Nová produktová řada strojů Krone

Novými modely v Krone portfoliu jsou oba čelní žací stroje EasyCut F 280 Highland a EasyCut F 320 Highland. Hlavní poznávací znakem je krom jiného přímé připojení stroje do předního závěsu traktoru bez použití A-vloženého rámu a nesčetněkrát ověřený žací nosník SmartCut. Malá vzdálenost mezi žacím nosníkem a přední nápravou traktoru v kombinaci s nízko položeným těžištěm garantuje perfektní přizpůsobení se terénu a nejlepší kopírování kontur terénu i ve strmých svazích a silně zvlněné krajině. Pro nejlepší výsledek sečení napříč svahem jsou čelní žací stroje vybaveny hydraulickým bočním posuvem.

K této řadě žacích strojů Highland představuje Krone také odpovídající novou modelovou řadu obracečů Highland pod jménem Vendro. Vedle 4rotorového obraceče Vendro 420 Highland a 6rotorového obraceče Vendro 620 Highland nabízí Krone v obraceči Vendro 820 Highland první 8rotorový obraceč, který byl vyvinut speciálně pro svahovité podmínky. Obraceče Krone Highland zaujmou kompaktní vzdušnou konstrukcí, která je zavěšena těsně u traktoru. Stroje jsou svým zkráceným konceptem zavěšení (ve dvou možných pozicích) určeny především pro horské a kompaktní traktory.

Krone na obracečích Highland poprvé představuje svůj nový koncept rotoru OptiTurn. Opěrná kola jsou nyní ještě blíže k prstům rotoru a v kombinaci s novými, patentovanými prsty Krone OptiTurn nabízí tyto stroje ještě lepší kopírování terénu. Prostorově zakřivené prsty Krone OptiTurn zajistí bleskurychlé zachycení píce a maximální přesnost při její rozhození.

S novými shrnovači modelové řady Swadro S 350 Highland a Swadro S 380 Highland nabízí Krone dva nové jednorotorové shrnovač píce pro horské oblasti. Nové shrnovače jsou sériově vybaveny hydraulickými tlumícími vzpěrami s hydropneumatickými akumulátory a vyrovnávací pákou. Toto řešení dopomáhá k maximální stabilitě i ve strmých svazích a spolehlivě přispívá k perfektnímu vedení stroje ve stopě traktoru. Optimalizované Krone Lift prsty zajistí vynikající výsledek práce i při velmi nízkému těžišti celého stroje. S novým způsobem připojení do dvou možných pozic spodních ramen traktoru dosáhnete maximální stoupavosti shrnovačů Highland.