Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Nový Spirit 600-900S je posel z budoucnosti

Aktualizováno: 8. 12. 2016

Väderstad inovuje secí stroje řady Spirit 600-900S, které budou k dostání od roku 2017. Hlavní novinkou je integrovaný ventilátor v zásobníku na osivo a možnost kontroly přítlaku přes iPad na bázi řídicího systému Väderstad E-Control. S pracovním záběrem 6, 8 nebo 9 metrů a kapacitou zásobníku na osivo ve výši 3900 litrů, přichází Spirit 600-900S s novou technologií a inovativním řešením, které zvyšuje přesnost a zjednodušuje provoz na farmě.

Väderstad

S pracovním záběrem 6, 8 nebo 9 metrů a kapacitou zásobníku na osivo ve výši 3900 litrů, přichází Spirit 600-900S s novou technologií a inovativním řešením, které zvyšuje přesnost a zjednodušuje provoz na farmě.

Pneumatický secí stroj Spirit 600-900S má dva rozdělovače, což umožňuje řidiči vypnout půl stroje, přímo z kabiny traktoru. Aby byla zajištěna rovnoměrná hloubka setí i v kopcovitém terénu a v různých půdních podmínkách, je secí stroj vybaven aktivním přítlakem na secí botky. Přítlak se zvyšuje nebo snižuje v momentě, kdy secí stroj pracuje na hřebenu nebo žlabu. Tím se tlak udržuje a botky drží konstantní hloubku setí, která byla předem nastavena. Vše sledují snímače v hydraulickém systému. Výsledkem je impozantní uložení osiva.

Řídicí systém budoucnosti

Mezi standardní výbavu secích strojů Spirit 600-900S patří komunikační brána. Tato brána je schopna komunikovat s iPadem na bázi bezdrátového řídicího systému Väderstad E-Control, nebo ISOBUS terminálu. Řídicí systém dává řidiči možnost upravit pracovní hloubku čelního nářadí a mnoho dalšího. Nechybí ani možnost rozsáhlé kontroly secího stroje a procesu setí.

Další funkci secího stroje Spirit ocení řidiči na souvrati. Systém automatického zvedání sekcí stroje funguje jako souvraťový management, který je znám z traktorů. Systém umožňuje na souvrati zvednout nejprve zónu přípravy a až pak pracovní zónu výsevu. Při najetí do dalšího řádku se opět do práce pustí pracovní zóna a až pak zóna výsevu. Tím je docíleno přesného a úhledného setí i na souvrati. Vše probíhá automaticky. K secím strojům Spirit je možné dodat nejrůznější verze půdozpracujících sekcí.

Navíc má nový Spirit 600-900S inovovaný design a nový zásobník s integrovaným ventilátorem. Nový secí stroj Spirit bude mít premiéru na veletrhu SIMA. Výroba začne na začátku roku 2017.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Väderstad

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.