Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Nový teleskopický nakladač Scorpion 7050

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Claas uvádí na trh nový teleskopický nakladač Scorpion 7050.

Claas

S novým modelem Claas vyplňuje mezeru mezi modely 7044 a 7055 v horním segmentu.

V létě roku 2013 představil Claas zcela nové manipulátory s výškou zdvihu mezi 6,15 a 8,75 m a nosností mezi 3 a 5,5 tun.

Nový Scorpion 7050 s nosností 4,8 t a výškou zdvihu 7,0 m je pokračovatelem modelu Scorpion 7045, ten je velmi oblíbený ve velkých zemědělských podnicích.

Nová modelová řada je osazena vznětovým motorem Deutz o výkonu 122 nebo 156 koní. Jako první výrobce teleskopických manipulátorů Claas nabídne funkci - automatickou nižší spotřebu paliva, až o 15 %, jako standard. Tato funkce se nazývá - inteligentní jízda po komunikacích.

Koncept hnacího systému nové řady manipulátorů byl vyvinut na principu osvědčeného systému Claas Power Systems (CPS). Jedním z důležitých aspektů je inteligentní hydrostatická převodovka Varipower, která trvale a automaticky přizpůsobuje sílu rychlosti, až do maximální rychlosti jízdy 40 km/h.

Optimální využití

Do roku 2015 chce Claas rozšířit převodovku Varipower do všech modelů. To zajistí, že motor bude běžet vždy automaticky s optimálním využitím. Poskytne nižší spotřebu paliva a nižší hlučnost, při stejném výkonu - bez ohledu na to, zda je stroj používaný pro práci s nakladačem nebo při jízdě po silnici. Vyšší účinnost znamená, že dieselový motor s výkonem 122 koňských sil může dělat práce, které dříve vyžadovaly výkonnější motor.

Nový teleskopický nakladač je jen jednou z mnoha inovací, které Claas představí na akci Agromek (Dánsko) v listopadu - po letech nepřítomnosti. Claas naplánoval speciální výstavní koncept. Značka bude přítomna v šesti sálech a na třech venkovních místech.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Claas

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.