Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Nový univerzální pneumatický secí stroj Pöttinger Terrasem pro setí do nezpracované půdy

Zveřejněno: 8. 10. 2021

Kromě optimálních půdních a povětrnostních podmínek je pro nejlepší vzejití osiva zásadní volba správné technologie. Koncepce výsevu do mulče či nepřipravené půdy strojem Pöttinger Terrasem spojuje zpracování půdy, utužení, aplikaci hnojiva a výsev do jednoho přejezdu.

Pöttinger Terrasem je univerzálním secím strojem.

Nově navržený univerzální pneumatický secí stroj Pöttinger Terrasem s orgány pro pasivní přípravu půdy (možností je i verze stroje Pöttinger Terrasem bez nich) zaujme přesným, univerzálním dávkováním a systémem pro přesné uložení osiva. Secí stroj nabízí flexibilní použití. Současně lze provádět aplikaci až tří složek hnojiva a osiva, zároveň je k dispozici vysoký výkon. Nový secí stroj Terrasem bude k dispozici od listopadu 2021.

Nové uspořádání pracovních orgánů zajišťuje, aby stroj odváděl kvalitní práci v přímém směru. Disková sekce, sekce pro hnojení a secí botky jsou namontovány v uspořádání do tvaru písmene X. Pracovní sekce jsou téměř bezúdržbové a nevyžadují neustálé mazání.

V závislosti na podmínkách a střídání plodin lze u secího stroje volit různé možnosti setí a aplikace hnojiv. Možné je také aplikovat mikrogranulát nebo provádět výsev různých druhů osiv současně (do různých pracovních hloubek).

Secí lišta je složena z dvoudiskových botek DUAL DISC, které zajišťují ideální podmínky pro setí plodin. Díky standardní rozteči řádků 12,5 cm, na přání 16,7 cm, je zajištěn optimální vývoj plodin a tlak plevelů je výrazně minimalizován. V závislosti na volbě stroje jsou k dispozici dva různé dávkovací systémy.

V závislosti na podmínkách a střídání plodin lze u secího stroje volit různé možnosti setí a aplikace hnojiv.
V závislosti na podmínkách a střídání plodin lze u secího stroje volit různé možnosti setí a aplikace hnojiv.
Autor: Milan Jedlička
Foto: Pöttinger

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.