AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Odpověď na Fendt 200 Vario se pomalu odhaluje. Frutteto přichází

Zveřejněno: 30. 3. 2018

Značka Same, jež je součástí koncernu SDF, se specializuje mimo jiné na výrobu speciálních traktorů do sadů a vinic. Její podíl na trhu s těmito traktory není zanedbatelný, dosahuje 12,48 %. V květnu se máme dočkat plného odhalení zcela nového modelu Frutteto. Zatím se musíme spokojit postupným odhalováním. Ale už nyní napovídá mnohé.

Same sbírá jedno ocenění za druhým v oblasti speciálních traktorů. Patří mu ocenění Tractor of The Year 2016 (speciální traktor). Vyhrál rovněž ocenění Stroj roku 2017. A nehodlá se zastavit. Pomoct k dalšímu ocenění má zbrusu nová generace Frutteto. V následujících řádkách si představíme to, co zatím Same, zveřejnilo. Už ze zveřejněných záznamů je patrné, že nový model bude cílit na náročnější klientelu.

Nová loketní opěrka

Jako první byly zveřejněny záběry zcela nové loketní opěrky. Loketní opěrka je ergonomická a moderní. Tlačítka jsou barevně odlišena. Prostřednictvím loketní opěrky s joystickem se budou ovládat nejdůležitější funkce traktoru. Je patrné, že traktor bude moci provádět nejrůznější úkoly. S tím souvisí další představené video.

Hydraulika

Nový Frutteto bude mít prý revoluční hydrauliku. Co si pod tím představit? Na to si budeme muset ještě počkat. Jisté je, že bude mít více zadních ventilů a silnější hydraulický systém, který zvýší využitelnost nové generace traktorů Frutteto.

Nový přístrojový štít

Traktor, který je schopen plnit nejrůznější úkoly, disponuje spoustou funkcí. Třetí zveřejněné video proto ukazuje zcela přepracovanou digitální přístrojovou desku. Už tato novinka řadí novou generaci Frutteto mezi prémiovou třídu.

Plochá podlaha

Klasické traktory mají plochou podlahu. U speciálních traktorů je podlaha problém. Speciální traktory jsou malé, a tak podvozkové díly zabírají mnoho místa. Proto mnoho speciálních modelů má v kabině na podlaze uprostřed tunel, který zkrátka při vystupování a nastupování zavazí. Řada výrobců už tento problém vyřešila a mezi ně se nyní řadí i Same s novou generací traktorů Frutteto. Jak čtvrté zveřejněné video prozrazuje, model Frutteto bude mít plochou podlahu.   

Plynule

Zatím posledním, pátým videem, je snímek převodovky. Ta bude plynulá na bázi CVT, která se postará o automatickou optimalizaci výkonu, spotřeby paliva a rychlost jízdy. Koncern SDF převodovku CVT montuje do středně velkých traktorů.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Same

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.