Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Pichon končí s výrobou nakladačů, stále je ale bude mít v nabídce

Zveřejněno: 12. 7. 2018

Pichon, výrobce aplikačních cisteren a rozmetadel statkových hnojiv, oznámil ukončení a prodej výroby kompaktních nakladačů. Výrobu převezme společnost Mecalac, která se specializuje na vývoj a výrobu stavebních strojů. Od 1. ledna 2019 bude společnost vyrábět kompaktní kloubové nakladače, které v současné době vyrábí Pichon.

Kloubový nakladač Pichon

Výrobce Pichon chce vlastní vývoj a výrobu výhradně zaměřit na stroje do zemědělství – aplikační cisterny, rozmetadla statkových hnojiv a speciální stroje.

Kloubové nakladače o výkonu od 26 do 75 koní vhodně doplní současný sortiment výrobce Mecalac. Nakladače od 1. ledna 2019 budou nést označení Mecalac, budou nabízené prostřednictvím celoevropské distribuční sítě skupiny Mecalac. Nakladače také získají motory plnící novou emisní normu 5.

I když Pichon přestane vyrábět nakladače, neznamená, že je už nebude mít v nabídce. Po nakladačích do zemědělství je stále poptávka. Oba výrobci (Pichon a Mecalac) podepsali dohodu, že Mecalac bude vyrábět nakladače také pod značkou Pichon.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Pichon

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.