TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Přesný přehled o stavu půdy, Fritzmeier představuje vylepšený vzorkovač půdy druhé generace Isaria Scout

Zveřejněno: 12. 6. 2020

Uvedení na trh modernizovaného vzorkovače půdy Isaria Scout proběhlo na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru. Vzorkovač je vybaven novým obslužným terminálem, optimalizovaným softwarem a inovovaným systémem odebírání vzorků půdy, který nabízí větší přesnost.

Vylepšený vzorkovač půdy druhé generace Isaria Scout

Význam odběru vzorků půdy pro měření obsahu dusíku se významně zvýšil už s nástupem přísnějších nařízení v oblasti hnojení a debaty o režimech hnojení na orné půdě. Zemědělci a společnosti poskytující zemědělské služby jsou stále více závislí na přesných údajích o půdě. Vzorkovač půdy se používá k odběru vzorků půdy pro stanovení typů půdy a obsahu živin z půdy.

Fritzmeier využil veletrh Agritechnica 2019 k představení nejnovější generace svého osvědčeného vzorkovače půdy Isaria Scout. Přístroj usnadňuje plně automatický odběr vzorků ze tří různých půdních vrstev, aniž by docházelo k riziku smíchání vzorků.

Nejnovější Isaria Scout má nový ovládací terminál s membránovou klávesnicí a otočným knoflíkem, který je odolný vůči nečistotám a umožňuje pohodlné ovládání systému ze sedadla řidiče traktoru. Intuitivní uživatelské rozhraní bylo také přepracováno na základě nového softwaru a byl vylepšen provozní princip. Mezi nastavení, která lze rychle a snadno provést ze sedadla řidiče, patří hloubka vrtání a počet vrstev.

Nové senzory a indukční spínače odolné vůči nečistotám umožňují vrtání s vysokou spolehlivostí. Optimalizovaná geometrie vrtání umožňuje vrtáku proniknout do půdy s požadovanou flexibilitou a téměř tiše, dokonce i v kamenitých polích. Pro tento účel je vrták potažen speciální slitinou, která prodlužuje jeho životnost. Senzory průběžně monitorují příslušné provozní podmínky.

Při zastavení vrtání se neztrácejí žádné vzorky. Nový vzorkovač lze nyní snáze používat na písčitých nebo suchých půdách. Kromě toho byly rozšířeny možnosti montáže a provozní rozsah vzorkovače.

Isaria Scout vyžaduje jen malý příkon. Odebrání vzorků je provedeno přibližně za 30 sekund.

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Fritzmeier

1) z podkladů Fritzmeier

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.