Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Převodovka DualTech se stane dostupnější, získá ji více nakladačů JCB Loadall

Zveřejněno: 8. 4. 2021

Společnost JCB představila novou řadu teleskopických manipulátorů Loadall s výkonnějšími motory splňujícími emisní normu Stage V. Některé modely také nově mohou disponovat převodovkou DualTech.

JCB Loadall 538-60 AgriSuper s výkonem 130 koní je k dispozici s převodovkou DualTech VT. Zdroj foto - JCB

Převodovka DualTech již není vyhrazena pro největší teleskopické manipulátory Loadall řady III. Touto převodovkou lze nyní vybavit i verze AgriSuper a také nejmenší manipulátory Loadall.

Tato převodovka je světově první duální technologií pohonu pojezdu, kombinující hydrostatický pohon a Powershiftovou převodovku. Hydrostatická část převodovky poskytuje pojezd s přesným ovládáním, velkou tažnou sílu, hladký přechod pojezdu vpřed/vzad, plynulé ovládání rychlosti a snížení použití brzdového pedálu na farmě nebo na poli při rychlosti do 19km/h. Pro vyšší pojezdovou rychlost/ přejezdy na silnici (od 20 km/h do 40km/h) jsou na převodovce tři přímé mechanické převody, poskytující zvýšenou účinnost, vysoký tažný výkon při vyšších rychlostech s plným využitím motoru.

Nový JCB 560-80 AgriXtra s převodovkou DualTech nabízí výkon 150 koní. Zdroj foto - JCB
Nový JCB 560-80 AgriXtra s převodovkou DualTech nabízí výkon 150 koní. Zdroj foto - JCB

Nejnovější manipulátory JCB Loadall jsou poháněny motory JCB 448 DieselMax o zdvihovém objemu 4,8 litru. Motory plní emisní normu Stage V. U verzí AgriSuper a AgriXtra se mírně zvýšil výkon a točivý moment. Technologie SCR a DPF se stále vejde pod kapotu motoru. Koncovka výfuku je nyní nahrazena aerodynamickým odvětráváním. Manipulátory jsou také vybaveny funkcí Auto Stop – vypíná motor, pokud dlouho běží na volnoběh.

Verze AgriSuper a AgriXtra 542-70 a 536-95 vybavené funkcí AutoShift jsou k dispozici také s hydraulickým vyrovnáváním podvozku pro bezpečnější práci na nerovném terénu. Všechny manipulátory řady Loadall řady III jsou nyní standardně vybaveny ovládacím joystickem umístěným na opěrce sedadla.

Autor: Milan Jedlička
Foto: JCB

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.