Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Přichází nová generace samojízdného postřikovače Amazone. Pantera 4504 se dokáže plně automaticky nastavit podle potřeby

Zveřejněno: 27. 4. 2021

Amazone uvádí na trh novou generaci samojízdných postřikovačů Pantera. Nová Pantera 4504 opět posouvá laťku výše, co se přesné aplikace hnojiv a komfortního ovládání týče. Největší změny nese optimalizovaný postřikový okruh, ovládání a údržba stroje.

Největší změny nese optimalizovaný postřikový okruh, ovládání a údržba stroje. Zdroj foto - tisková zpráva Amazone

U nového samojízdného postřikovače Amazone Pantera 4504 je kladen důraz na výkonnost a pohodlí obsluhy. Kompletně nový ovládací panel SmartCenter je bezpečně schovaný pod krytem na levé straně stroje. Kromě toho je zde umístěna nádrž o objemu 60 litrů pro rychlé proplachování a rozpouštění účinných látek. Výkonná membránová čerpadla (520 l/min) jsou umístěna na pravé straně stroje. Jsou tak snadno přístupná a snižují hlučnost.

Zákazník si může vybírat z různých balíčků výbav v rámci ovládání SmartCenter. K dispozici je základní balíček Comfort-Paket s TwinTerminal 3.0 nebo Comfort-Paket Plus s TwinTerminal 7.0 s dotykovou obrazovkou namísto ovládacích kohoutů – uživatel pouze zvolí požadovanou funkci a postřikovač se nastaví plně automaticky. Nádrže na postřikovou kapalinu a oplachovací vodu jsou naplněny na požadovanou hladinu. Automatický čisticí program lze aktivovat stisknutím tlačítka.

Nová, snadno přístupná palivová nádrž pojme až 290 litrů a nabízí tak dostatek paliva i v dlouhých pracovních dnech. Vedle ní se nachází nádrž na kapalinu AdBlue o objemu 20 litrů.

I přes velký pracovní záběr až 40 metrů zajišťuje systém pro aktivní vedení ramen Contour Control se systémem tlumení horizontálních kmitů SwingStop přesnou aplikaci.  Zdroj foto - tisková zpráva Amazone
I přes velký pracovní záběr až 40 metrů zajišťuje systém pro aktivní vedení ramen Contour Control se systémem tlumení horizontálních kmitů SwingStop přesnou aplikaci. Zdroj foto - tisková zpráva Amazone

Nový terminál AmaDrive 7.0 je nyní integrován do ergonomické loketní opěrky. Na 7palcovém barevném displeji lze jasně zobrazit a intuitivně ovládat všechny funkce specifické pro tento stroj. K dispozici jsou také ISOBUS terminály - 8palcový terminál AmaTron 4 a 12,1palcový AmaPad 2. Oba terminály mají barevný displej.

Zákazník si může vybírat z různých balíčků výbav v rámci ovládání SmartCenter.  Zdroj foto - tisková zpráva Amazone
Zákazník si může vybírat z různých balíčků výbav v rámci ovládání SmartCenter. Zdroj foto - tisková zpráva Amazone

I přes velký pracovní záběr až 40 metrů zajišťuje systém pro aktivní vedení ramen Contour Control se systémem tlumení horizontálních kmitů SwingStop přesnou aplikaci. Zatímco ContourControl zajišťuje velmi dobré vertikální vedení ramen, SwingStop optimalizuje vodorovnou polohu, zejména u dlouhých ramen. Hydraulické vedení ramen, které pracuje velmi rychle a přesně, umožňuje během aplikace vyšší pojezdové rychlosti. K dispozici je i elektrické spínání jednotlivých trysek AmaSelect.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Amazone

1) z podkladů Amazone

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.