AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Prodeje motorů DEUTZ rostou

Zveřejněno: 19. 8. 2022

Po úspěšném začátku letošního roku společnost DEUTZ ve druhém čtvrtletí nadále těžila z probíhajícího oživení trhu s motory. V první polovině roku 2022 dosáhla zvýšení zisku. Vypuknutí války na Ukrajině zatím nemělo na poptávku žádný negativní dopad.

Výroba motorů DEUTZ.

Společnost DEUTZ těží z toho, že její obchod v Rusku, Bělorusku a na Ukrajině představuje pouze asi 20 milionů EUR ročního obratu. Společnost DEUTZ navíc nemá na Ukrajině ani v Bělorusku žádné pobočky a v krizových regionech nemá žádné přímé dodavatele.

„Navzdory vypuknutí války na Ukrajině jsme dosáhli nárůstu tržeb o přibližně 21 % na 930,4 milionu EUR,“ říká generální ředitel skupiny Dr. Sebastian C. Schulte. Společnost DEUTZ zaznamenala v prvním pololetí roku 2022 meziroční nárůst nových zakázek o 4,7 % na 1 077,6 milionu EUR, a to ve všech regionech. Objem zakázek k 30. červnu 2022 se meziročně zvýšil z 531,3 milionu EUR na velmi vysokou úroveň 768,9 milionu EUR.

S celkovým počtem 108 741 prodaných motorů dosáhla skupina DEUTZ v první polovině roku 2022 nárůstu prodeje o 16,1 %, a to díky dvoucifernému procentuálnímu růstu ve dvou největších prodejních regionech – EMEA a Americe.

Vedle pozitivního vývoje v provozní oblasti dosáhla společnost DEUTZ také dalšího strategického pokroku. V zájmu zajištění dlouhodobé konkurenceschopnosti zahájila společnost na začátku roku 2022 vícefázový strategický proces pod heslem "Powering Progress". Jeho cílem je mimo jiné zvýšit ekonomickou a technickou výkonnost společnosti. Cílem pro letošní rok je zvýšení cen nového portfolia motorů o 8 až 12 %.

Na začátku května byly provedeny dvě první akvizice servisních služeb, a to koupí dosavadních servisních partnerů DEUTZ, společností AUSMA Motorenrevisie B.V. (Nizozemsko) a South Coast Diesels (Irsko). Obě společnosti se na svých domácích trzích zabývají prodejem a údržbou vznětových motorů a působí jako prodejci více značek.

Kromě toho DEUTZ zaměřuje také na urychlení vývoje alternativních pohonů. Společnost DEUTZ učinila koncem června důležitý krok k sériové výrobě svého vodíkového motoru DEUTZ TCG 7.8 H2.