Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

Prvním výsledkem akvizice firmy Brochard je zbrusu nové rozmetadlo Fliegl

Zveřejněno: 18. 11. 2019

Fliegl na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru poprvé představil výsledek akvizice firmy Brochard - zbrusu nové rozmetadlo Fliegl. V budoucnu bude k dispozici řada rozmetadel Junior a Muck Control.

Fliegl Muck Control

Akvizice společnosti Brochard Constructeur společností Fliegl proběhla v červenci letošního roku. Od té doby se stroje Brochard Constructeur již přizpůsobují standardům Fliegl. Dále se název francouzské společnosti ze západní Francie změnil z Brochard Constructeur na Brochard Agriculture.

Základní jednonápravové rozmetadlo hnoje bude nést již označení Fliegl Junior. Disponovat bude svislým rozmetacím válcem a k dispozici bude v objemech 12 m3 nebo 14 m3. Na výběr bude i mezi dvěma horizontálními válci a variabilním diskovým rozmetacím systémem varioSPLASH, který lze přizpůsobit rozmetanému materiálu - dosah má až 20 metrů. Bude se prodávat pod chytlavým názvem „Muck Control“.

Budoucí portfolio profesionálních rozmetadel Muck Control bude také zahrnovat rozmetadla, s nimiž lze rozmetat velké objemy materiálů kontrolovaným způsobem v závislosti na složení materiálu a příslušných požadavcích uživatele. Nabízeny budou tandemová rozmetadla s kapacitou 22 m3 a 25 m3. Největší univerzální rozmetadlo Fliegl KDS 390 nabízené jako verze s tridemovou nápravou bude schopno naložit dokonce 32 m3. Materiál bude rozmetán do záběru až 24 metrů. Mezi volitelnou výbavu bude patřit automatický řídicí systém založený na ISOBUS RDS Fliegl SpreaderControl s váhou a GPS.

Na zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 bylo již prezentováno rozmetadlo KDS 270 Muck Control ve speciální edici Greenline "natural agriculture" s horizontálními válci a diskovou rozmetací jednotkou varioSPLASH. Ložný objem rozmetadla činí 25 m3.

Distribuce univerzálních rozmetadel Fliegl bude zajištěna prostřednictvím obchodní sítě Fliegl – nejen v Německu, ale i mezinárodně.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Fliegl

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.