50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Řadu samosběracích vozů Fendt obohatí nové modely. Kromě pícnin přepraví i balíky

Zveřejněno: 25. 8. 2021

Víceúčelové senážní či samosběrací vozy Fendt Tigo PR a Fendt Tigo XR doplní nová řada Fendt Tigo VR. Tato řada zahrnuje dva modely - Fendt Tigo 65 VR s objemem 38 m³ a Fendt Tigo 75 VR s objemem 44 m³. Vozy disponují řezacím systémem a systémem automatického plnění VarioFill. Vozy řadu konstrukčních celků sdílí s již výše zmíněnými vyráběnými modely.

Fendt Tigo VR lze použít i k přepravě nejrůznějších materiálů. Zdroj foto - tisková zpráva Fendt

Nová řada samosběracích vozů Fendt Tigo VR je dodávána s různými variantami pneumatik. K dispozici jsou i speciální podvozky.

Sběrač má pracovní záběr dva metry, a tak je Tigo VR vhodný pro velké zemědělské podniky. Pro velkou průchodnost je sběrač vybaven 7 řadami prstů. Díky většímu pracovnímu záběru je možné sbírat větší množství materiálu. Šířka také dovoluje bez problému sbírat řádky i během zatáčení. Větší flexibilitu slibuje také hydraulický pohon, který plynule přizpůsobuje otáčky sběrače od 70 do 150 ot/min v závislosti na plodině a podmínkách. O rovnoměrnou vykládku řezanky se postarají dva nebo tři dávkovací válce.

Sběrač má pracovní záběr dva metry, a tak je Tigo VR vhodný pro velké zemědělské podniky.  Zdroj foto - tisková zpráva Fendt
Sběrač má pracovní záběr dva metry, a tak je Tigo VR vhodný pro velké zemědělské podniky. Zdroj foto - tisková zpráva Fendt

Broušení nožů může na přání zajišťovat systém FlexSharp – není nutné nože demontovat a brousit ručně. Systém dokáže nabrousit různé typy nožů. Možností je také doplnit vůz druhou sadou nožů, v případě potřeby je tak možné nože vyměnit přímo na poli, což zkracuje prostoje.

Vůz je možné vybavit dávkovacími válci.  Zdroj foto - tisková zpráva Fendt
Vůz je možné vybavit dávkovacími válci. Zdroj foto - tisková zpráva Fendt

Mezi výbavu na přání také patří systém Fendt Stability Control, který zvyšuje stabilitu v členitém a svažitém terénu a rovněž komfort během přepravy.

Mezi výbavu na přání také patří systém Fendt Stability Control, který zvyšuje stabilitu v členitém a svažitém terénu a rovněž komfort během přepravy.  Zdroj foto - tisková zpráva Fendt
Mezi výbavu na přání také patří systém Fendt Stability Control, který zvyšuje stabilitu v členitém a svažitém terénu a rovněž komfort během přepravy. Zdroj foto - tisková zpráva Fendt

Fendt Tigo VR lze použít i k přepravě nejrůznějších materiálů. Fendt uvádí, že díky posuvné podlaze je možné přepravovat i hranaté balíky slámy či sena.

Nový vůz je kompatibilní se systémem TIM (Tractor Implement Management). Vůz tak může regulovat rychlost traktoru.

Výše zmíněné novinky byly představeny na mezinárodní tiskové konferenci. Fendt také oznámil, že vybrané modely traktorů osadí novými motory Deutz. Přišla také nová generace postřikovačů Rogator, modernizace traktorů Fendt 500, 900 a 1000 Vario , sklízecích mlátiček a nová generace žacích strojů.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Fendt

1) z podkladů Fendt


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.