Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Rekordní dodávka: Nové traktory Steyr míří do maďarských autoškol a výcvikových středisek

Zveřejněno: 17. 9. 2020

24 traktorů do 18 škol a odborných školicích středisek, bude použito pro získání řidičských oprávnění, pro úkoly v terénu a pro školení. Předání proběhlo na speciální akci za účasti ministra zemědělství v zemědělské technické škole Csapó Dániel.

Nové traktory Steyr do maďarských autoškol

Magtár Kft, oficiální maďarský dovozce traktorů Steyr, zvítězil ve výběrovém řízení na dodávku celkem 24 traktorů pro 18 zemědělských škol, aby pomohl vyškolit budoucí zemědělce v zemi.

Traktory Steyr 4085 Kompakt

Jedná se výhradně o modely 4085 Steyr Kompakt. Sedm z nich bylo vystaveno na slavnostním ceremoniálu u příležitosti oznámení dohody, který se konal 30. srpna v zemědělské technické škole Csapó Dániel v Szekszárdu. Nyní začala dodávka celé flotily traktorů do škol a výcvikových středisek, které jsou rozmístěny po celém Maďarsku.

Jak výběrové řízení probíhalo

Mezi hosty akce byli ministr zemědělství Dr. István Nagy, státní tajemník ministerstva zemědělství Sándor Farkas a ředitelka školy Zsuzsanna Szerdai Simonné, která projekt koordinovala ze strany škol. Zúčastnili se také ředitelé ostatních škol v tomto projektu.

Bylo zahájeno výběrové řízení financované EU, jehož cílem je obnovit stávající zastaralé stroje provozované zemědělskými školami a středisky odborných školení a rozšířit digitální kompetence studentů a budoucích zemědělských odborníků tím, že jim umožní pracovat s nejnovějšími technologiemi. Výběrové řízení zahrnovalo podmínku, že musí mít klíčové vlastnosti moderních traktorů střední třídy, jako je moderní technologie motorů a převodovka s řazením pod zatížením. Traktory také musely mít moderní naváděcí systémy GPS a spoustu zemědělského vybavení pro výcvikové účely, protože se také mají používat pro různé polní práce ve výcvikových oborech.

Kromě toho musely být stroje vybaveny pro účely výuky a zkoušek studentů na řidičské oprávnění skupiny T. To znamenalo, že požadovaná specifikace zahrnovala sekundární sedadlo plné velikosti, další brzdový pedál, pedál spojky a sadu zrcátek pro učitele.

„Úspěšná kombinace splnění všech technických požadavků, poskytnutí programu prodloužené záruky Steyr a silná nepřetržitá spolupráce mezi Steyr a prodejcem byly klíčovými prvky při vítězství v tomto výběrovém řízení,“ tvrdí Sándor Mikó, výkonný ředitel, který vede Magtár Kft a dodal: „Jsme potěšeni, že nám bylo uděleno toto prestižní výběrové řízení, a těšíme se, až budeme moci hrát naši roli při podpoře nových farmářů budoucnosti."

Matteo Paraluppi, obchodní manažer společnosti Steyr pro východní Evropu a Balkán, uvedl: "Jsme hrdí na to, že jsme uznáni jako spolehlivý partner pro veřejné instituce, a jsme hrdí také na to, že zemědělci zítřka mohou trénovat a růst pomocí našich traktorů. Náš úspěch v Maďarsku podtrhuje naši pozici zavedeného mezinárodního dodavatele, který je připraven hrát spolu s místními partnery důležitou roli také při rozvoji mladých zemědělců a komunit jako celku.“

Traktory Steyr jsou také populární v autoškolách v České republice, kde nahrazují vysloužilé traktory Zetor.

Autor: Jakub Tutsch1)
Foto: Steyr

1) z podkladů Steyr

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.