Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Rotační brány BEDNAR KATOR přináší řadu konkurenčních výhod

Zveřejněno: 5. 11. 2021

Český výrobce BEDNAR rozšiřuje své produktové portfolio techniky pro zpracování půdy o rotační brány s pracovním záběrem od 3 do 8 metrů. Rotační brány BEDNAR KATOR jsou ve srovnání s konkurenčními stroji velice zajímavé.

Každý z rotorů rotačních bran BEDNAR FMT KATOR je vybaven třemi ložisky.

Už v průběhu roku 2021 oznámila značka Bednar FMT zařazení rotačních bran Bednar FMT Kator do svého produktového portfolia. Rozšířením o nové produkty rotačních bran s pracovním záběrem od 3 do 8 metrů tak dojde ještě k významnějšímu upevnění značky Bednar na trzích, kde jsou tyto stroje pro zpracování půdy s aktivními pracovními orgány oblíbené.

Rotační brány Bednar KATOR jsou ve srovnání s konkurenčními stroji velice zajímavé. Každý z rotorů je například vybaven třemi ložisky. Žádný konkurenční výrobce tuto variantu nenabízí. Tento systém chrání před poškozením ozubených kol, hřídelí a těsnění.

Speciální ochrana proti kamení zabraňuje zaseknutí kamenů mezi rotorem a spodní částí hlavního rámu stroje Bednar Kator.
Speciální ochrana proti kamení zabraňuje zaseknutí kamenů mezi rotorem a spodní částí hlavního rámu stroje Bednar Kator.

Zajímavě je navržena i speciální ochrana proti kamení. Zabraňuje zaseknutí kamenů mezi rotorem a spodní částí hlavního rámu stroje Bednar Kator, aby nedošlo k poškození rotoru a ostatních částí.

Obsluhy jistě ocení systém rychlé výměny nožů bez použití specifických nástrojů nebo nářadí. Stačí pouze vytáhnout závlačku, vyndat kolík a vyměnit nůž.

Ve srovnání s konkurenty se rotační brány Bednar FMT Kator vyznačují i výbornou kvalitou zpracování půdy, a to díky malé vzdálenosti mezi rotory – u sklopných provedení 22 cm a u pevných provedení 24,5 cm.