Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Samson koupil dánského výrobce cisteren Gøma

Zveřejněno: 19. 9. 2021

V pátek 10. září získala společnost Samson Group A/S 100 % akcií společnosti Gøma A/S, čímž se Gøma A/S stala dceřinou společností.

Vlevo cisterna Gøma a vpravo cisterna Samson

Ve všech evropských zemích s významnou živočišnou výrobou se zpřísňuje legislativa týkající se hnojiv, přičemž se klade důraz na lepší využití živin v přírodních hnojivech a na snížení emisí skleníkových plynů. Úpravy legislativy v oblasti hnojiv povedou také k úpravě aplikačních technologií.

Většina menších výrobců cisteren a aplikátorů nemá dostatek finančních prostředků na to, aby splnila požadavky na dlouhodobý vývoj výrobků na základě nových legislativních podmínek pro hnojiva. Nemá příliš smysl využívat finanční zdroje na vývoj produktů, které již jiný výrobce vyrobil. Proto je lepší využít zdroje konkurence a tím se posunout o krok dál. To přinese prospěch koncovým zákazníkům, a to jak na domácím trhu, tak zvýšením konkurenceschopnosti ve vztahu k novým zákazníkům na jiných evropských trzích.

Malý výrobce cisteren Gøma si výše zmíněné uvědomil. Firmu nyní koupil větší výrobce cisteren Samson, který nedávno koupil také francouzského výrobce cisteren Pichon.

Dánská společnost Gøma 40 let prodávala cisterny Samson. V roce 2017 však zahájila vlastní výrobu cisteren a tím spolupráci se Samsonem zastavila. Nyní však 100 % akcií společnosti Gøma převzal Samson.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Samson, Gøma

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.