Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Samson vyvinul automatickou regulaci výšky u hadicových aplikátorů hnojiv

Zveřejněno: 11. 12. 2018

Společnost Samson Agro vyvinula systém automatického nastavování výšky pro hadicové aplikátory SHB4. Systém průběžně měří a upravuje výšku aplikace od země.

Automatická regulace výšky.

Taková technologie je již známá a poměrně dost rozšířená u ramenou postřikovačů. I v tomto případě je na každé straně aplikátoru nainstalován ultrazvukový snímač. Samson jej instaloval na hadicový aplikátor SHB4 o pracovním záběru cca 30 m. Ultrazvukový snímač neustále měří výšku rámu aplikátoru nad zemí. Je tak vždy zajištěn kontakt hadic s povrchem, což podle výrobce pomáhá snižovat emise amoniaku.

Data ze snímačů, která jsou umístěna na aplikátoru, jsou zasílána do přístroje SlurryMaster 8000, který automaticky řídí a upravuje výšku pravé a levé strany aplikátoru. Je také možné vypnout automatickou funkci a výšku nastavit pomocí ovládací dotykové obrazovky a joysticku.

Společnost Samson se domnívá, že tato technologie usnadní život obsluhy a zjednoduší aplikaci hnojiva a v budoucnu bude nepostradatelným nástrojem pro eliminaci odkapávání hadic.

Tato technologie by měla být k dispozici někdy příští rok.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Samson

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.