Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Schopnost lisů aktivně ovládat traktor je oficiální, Krone získalo certifikaci

Zveřejněno: 31. 1. 2020

Krone, jako první z výrobců, získal pro své modelové řady Fortima, Comprima a VariPack certifikaci Agricultural Industry Electronics Foundation (AEF) pro Traktor-Implement-Management (TIM). Tato certifikace oficiálně potvrzuje schopnost svinovacích lisů Krone aktivně ovládat traktory a schvaluje jejich použití. Vzhledem k tomu, že lis s traktorem fungují jako jeden celek, mohou být lisy Krone využity ještě efektivněji.

Krone, jako první z výrobců, získal pro své modelové řady Fortima, Comprima a VariPack certifikaci Agricultural Industry Electronics Foundation (AEF) pro Traktor-Implement-Management (TIM)

Komunikace mezi traktorem a lisem funguje takto: jakmile je svinovací komora lisu naplněna, traktor se díky TIM automaticky zastaví. Vzápětí je zavedena síť a po zavázání otevřena svinovací komora lisu, balík odložen a komora se opět uzavře. Všechny tyto kroky běží díky TIM automaticky. Díky perfektnímu sladění jednotlivých kroků se zkracují časy zbytečných prodlev. Přináší to v konečném důsledku ještě vyšší hodinový výkon lisu. Vzhledem k tom, že tento proces opakuje s pravidelnou přesností, jsou výsledkem stále stejné balíky s nejvyšší slisovaností. Kromě toho tato technologie výrazně usnadňuje i celodenní práci obsluze stroje, která se může soustředit výhradně na jízdu.

„Certifikace našich svinovacích lisů AEF je dalším důkazem, jak velký význam připisujeme digitalizaci v zemědělství. Díky vzájemné komunikaci mezi stroji pracují naše lisy na úrovni samojízdných strojů. Tím lze tyto stroje využít ještě efektivněji a s ještě vyšším výkonem. Dalším důležitým aspektem je, že naše lisy mohou komunikovat s traktory všech výrobců, kteří dodržují normu a jsou certifikovány společností AEF pro systém TIM“ vysvětluje Jan Horstmann, vedoucí oddělení vývoje elektronických systémů Krone.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Krone

1) čerpáno z materiálů Krone

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.