Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Secí kombinace Amazone Cirrus 6003-2 nyní s možností dvojitých diskových botek Twintec+

Aktualizováno: 3. 12. 2016

Společnost Amazone nově nabízí dvojité diskové botky TwinTeC+ pro velké secí kombinace modely 6003-2 a 6003-2C. Tato možnost dělá z modelu Cirrus první secí stroj Amazone, který na základě uvážení, potřeb a individuálních půdních podmínek může být osazen jak proslulými RoTeC Pro jednoduchými diskovými botkami nebo novým systémem TwinTeC+ dvojitými diskovými botkami.

Amazone

Výhody a porovnání jednotlivých systémů botek

Jednoduché diskové botky RoTeC Pro odvádí výbornou práci především na lehkých, těžkých i mazlavých půdách, kde je velké množství posklizňových zbytků. Volba systému RoTeC Pro je vhodná i tam, kde se seje v rovných řadách a kde je potřeba zapracovat zbytky ve vlhkých, mazlavých podmínkách pro setí. Naopak model secího stroje Cirrus v kombinaci s TwinTeC+ botkami je ideální volba pro práci v těžkých, suchých a udusaných podmínkách pro setí, na různorodých půdách, v kopcovitém, zvlněném terénu i na polích se špatnou půdní strukturou.

Kromě těchto charakteristických vlastností nabízí každý systém i jiné specifikace. Například secí rýha je u RoTec Pro botek rozptýlena a u TwinTeC+ botek je prořezána. Se systémem RoTeC Pro stroj Cirrus pracuje při optimální pracovní rychlosti od 8 do 16 km/h, zatímco se systémem TwinTeC+ je optimální rychlost od 10 do 20 km/h. Oba systémy jsou k dispozici pro šířku řádku 16,6 cm, zatímco Cirrus s RoTeC botkami nabízí i šířku řádku 12,5 cm. S RoTeC botkami může být secí stroj Cirrus osazen prstovými zavlačovači pro různorodé půdní podmínky nebo se zamačkávacími kolečky. Botky TwinTeC+ vždy nabízí opěrné kolo pro hloubkové vedení a nabízí možnost osazení i drátovými zavlačovači.

Zcela nový vývoj

TwinTeC+ - systém dvojitých diskových botek je charakteristický velkým počtem technických inovací. Jako takový se vyznačuje plynulým, hydraulickým seřizováním tlaku botek od 15 do 100 kg. Tím je zaručena možnost rychlého a jednoduchého přizpůsobení různorodým půdním podmínkám. Tlak je vyvíjen pomocí stálého hydraulického okruhu, čímž je zaručeno konstantní udržení hloubkového vedení botek a to i v rozličných půdních podmínkách.

Bez ohledu na tlak botek je pracovní hloubka samostatně nastavitelná. Pro tyto účely výrobce Amazone osadil stroj komfortním centrálním systémem ovládání, který je mechanicky ovládán pomocí centrální kliky.

Standardní součástí stroje jsou velmi robustní dvojité diskové botky TwinTeC+ o průměru 380 mm. Díky této robustní konstrukci je umožněn dostatečně velký výkyv botek od nosníku, což umožnuje práci i v těch nejnáročnějších podmínkách. Za každou botkou je stroj osazen válečkem Control+ s gumovou pneumatikou pro udržování hloubky, který perfektně kopíruje seťové lože. Ten je připevněn k botce skrz speciální nosič z tvrzené, temperované oceli. Dle konkrétních půdních podmínek (lehké, střední, těžké) může být stroj osazen odpovídajícími opěrnými kolečky pro vedení hloubky v šířkách 50 mm, 65 mm nebo 80 mm. Druhá řada botek může být volitelně osazena drátovými zavlačovači. Skrze uchycení může být nastavena intenzita práce brány ve třech stupních.

Autor: AGROTEC Group
Foto: Amazone

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.