Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Společnost Manitou Group otevřela nový výrobní závod ve Francii

Zveřejněno: 8. 5. 2022

Společnost Manitou Group otevřela v Candé novou továrnu na výrobu terénních plošin. Tento průmyslový závod potvrzuje silné ambice skupiny na tomto trhu.

V Candé probíhá výroba plošin Manitou.

Nový závod, který byl oficiálně otevřen za přítomnosti velkého počtu volených zástupců a novinářů, se nachází v oblasti Petit Tesseau v Candé (Maine-et-Loire) a stává se druhým závodem skupiny na výrobu plošin Manitou a šestým závodem skupiny Manitou Group se sídlem v regionu Grand-Ouest, čímž se upevňuje přítomnost skupiny v tomto regionu. Stávající továrna v průmyslovém areálu Fosses Rouges, rovněž v Candé, bude nadále vyrábět průmyslové plošiny, zatímco nový závod bude zcela určen pro výrobu terénních plošin.

Závod na výrobu terénních plošin Manitou vybudovaný ve spolupráci se skupinou Legendre Group se rozkládá na ploše 80 000 m², má 18 000 m² průmyslových budov a zahrnuje dvě automatizované výrobní linky, testovací centrum a specializované logistické zázemí. Tato investice ve výši 26 milionů eur je součástí globálního plánu rozvoje a modernizace průmyslových zařízení ve všech výrobních závodech skupiny.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Manitou

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.