Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Teleskopický manipulátor Manitou MLT 850 NewAg XL nabídne nový koncept řízení s joystickem místo volantu

Zveřejněno: 18. 11. 2022

Firma Manitou na mezinárodním veletrhu Eurotier představila nový model teleskopického manipulátoru Manitou MLT 850-145 V+ NewAg XL.

Model Manitou MLT 850 NewAg XL je určen zejména pro nakládání sypkých hmot, obilovin, dřevní štěpky a siláže, a je také ideální pro manipulaci s balíky slámy a velkými pytli.

Teleskopický manipulátor Manitou MLT 850-145 V+ je čtvrtým modelem řady NewAg XL, který následuje po uvedení modelů Manitou MLT 841, 1041 a 961 na trh. Tento nový model s nosností 5 tun a výškou zdvihu 7,6 metru doplňuje stávající řadu, aby vyhověl potřebám velkých zemědělských podniků a družstev. Model Manitou MLT 850 je určen zejména pro nakládání sypkých hmot, obilovin, dřevní štěpky a siláže, a je také ideální pro manipulaci s balíky slámy a velkými pytli.

Teleskopický manipulátor Manitou MLT 850 NewAg XL nabízí krouticí moment více než 600 Nm. Rychlé pohyby manipulátoru zajišťuje čerpadlo LSU 200 l/min. Hlava výložníku může být vybavena kamerou HighView, aby měla obsluha výhled do návěsu. Plynulá převodovka M-Vario Plus umožňuje díky komfortnímu a dynamickému režimu přizpůsobit chování stroje každé potřebě.

Teleskopický manipulátor Manitou MLT 850 NewAg XL lze řídit pomocí mini-joysticku, aby se u obsluhy snížila únava a riziko muskuloskeletálních poruch spojených s opakovaným používáním volantu. Manitou si systém řízení nechal patentovat. Systém není schválen pro provoz na pozemních komunikacích a lze jej využívat pouze při manipulaci s materiálem. Jedná se o významný krok vpřed z hlediska ergonomie a produktivity na trhu teleskopických nakladačů.

Interiér manipulátoru Manitou MLT 850-145 V+ NewAg XL.
Interiér manipulátoru Manitou MLT 850-145 V+ NewAg XL.

Nová kabina omezuje hladinu hluku na pouhých 69 dBA. Kabina byla také oproti jiným modelům NewAg XL zvýšena. Kabina disponuje velkou střešní mřížkou a kamerou Safeview, která na displeji přístrojové desky zobrazuje 360° výhled kolem stroje. Pro usnadnění přístupu do kabiny slouží dva schůdky Easy-step v kombinaci s osvětlením pod dveřmi. Manitou MLT 850 NewAg XL je také standardně vybaven systémem JSM Autopower (k dispozici s převodovkou M-Vario Plus).

Nový teleskopický manipulátor Manitou MLT 850 NewAg XL bude k dispozici od druhého čtvrtletí roku 2023.