Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Traktor Arbos 5130 MY 2020 je všestrannější a vstupuje do světa inteligentního zemědělství

Zveřejněno: 29. 1. 2020

Návštěvníci veletrhu Agritechnica si na výstavní ploše italské firmy Arbos mohli prohlédnout prototyp traktoru Arbos 5130 pro rok 2020. Klíčovou vlastností nového traktoru je všestrannost a schopnost pracovat v rámci inteligentního zemědělství.

Arbos 5130 MY 2020

Na výstavní ploše italského výrobce Arbos na zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 dělal společnost novému traktoru Arbos 7000 také prototyp inovovaného traktoru Arbos 5130 pro rok 2020.

Arbos nabídne u modelů 5130 možnost sady pro montáž čelního nakladače, integrovaný čelní závěs a systémy precizního zemědělství pro vstup do inteligentního zemědělství a internetu věcí. Inovovaný Arbos 5130 má integrovaný čelní závěs a PTO do rámu stroje, což prospívá velikosti a robustní konstrukci traktoru. Čelní závěs umožní agregovat širokou škálu zemědělského nářadí, jako jsou například čelní zásobníky pro aplikaci hnojiva či žací stroje.

Univerzálnost traktoru také zvýší možnost sady pro montáž čelního nakladače. Nechybí všechny důležité prvky, jako jsou konzoly, ventily či spojky. Ovládací joystick je integrován uvnitř kabiny. Čelní nakladač k traktoru nabízí firma Arbos Parts. U verze traktoru Advanced je k dispozici třístupňová převodovka s řazením pod zatížením pomocí hydraulického přepínače umístěného pod volantem a s elektrohydraulickými ovládacími prvky pro pohon všech kol, uzávěrkou diferenciálu a pomocným pohonem s nezávislou hydraulickou spojkou.

Za zmínku stojí i oficiální vstup firmy Arbos do oblasti inteligentního zemědělství a IoT. Nové traktory řady Arbos 5000 poskytnou zákazníkovi užitečné informace o poloze a stavu traktoru. Využíván je i systém ISOBUS pro zobrazení informací o práci daného stroje/příslušenství na jediném virtuálním terminálu v kabině. Samozřejmostí je navigační systém pro přesné provádění zemědělských operací.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Arbos

1) čerpáno z materiálů Arbos

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.